30 Αυγούστου 2012
τού Γιώργου Οικονομίδη
 

Η γνωστή πλέον υπόθεση τής Ευαγγελικής Εκκλησίας MEGACHURCH της Σιγκαπούρης με πρωταγωνιστή τόν ποιμένα Kong Hee, ακολουθεί τήν δικαστική οδό.

Οι κατηγορούμενοι, έξι εν συνόλω, εμπλέκονται στό μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο πού έχει κτυπήσει μέχρι σήμερα τόν φιλανθρωπικό τομέα στήν χώρα τής Σιγκαπούρης.

Εκτός από τά $18 εκατομμύρια δολάρια, πού ο ποιμένας Kong Hee μετέφερε από τόν λογαριασμό τής εκκλησίας στόν λογαριασμό τής γυναίκας του Sun γιά τήν προώθηση τής μουσικής της καριέρας, άλλα επιπλέον $24 εκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης φαίνεται να έκαναν φτερά όπου καί κατέληξαν σέ δύο εταιρίες επενδύσεως ομολόγων. Τα χρήματα αυτά θεωρήθηκαν ώς “συναλλαγή απάτης” διότι ο κύριος σκοπός ήταν με τά τυχόν κέρδη να καλυφθεί η “μαύρη τρύπα” τού ελλείμματος τών $18 εκατομμυρίων δολαρίων που ο Kong Hee φέρεται νά καταχράστηκε χάριν τής συζύγου του.

Σάν νά μήν έφτανε αυτό, εκτός από τά $18 εκ. καί τά $24 εκ., άλλα $26.6 εκατομμύρια δολάρια φέρεται νά χρησιμοποιήθηκαν κάπου, άγνωστο πού, όπου και ευελπιστούμε νά τό μάθουμε από τό δικαστικό πόρισμα.

Η διαδρομή τών εκατομμυρίων καί η κατάληξή τους.
 

Οι δικηγόροι τών κατηγορουμένων θα εμφανιστούν καί πάλι στην αίθουσα τού Ανωτάτου Δικαστηρίου τής Σιγκαπούρης στίς 4 Οκτωβρίου 2012 καί σύμφωνα μέ τά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο Kong Hee και οι πέντε συγκατηγορούμενοί του θά δηλώσουν αθώοι από τής κατηγορίες πού τούς βαραίνουν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι Κονγκ Hee, Pastor Tan Peng Ye, John Lam, Chew Eng Han, Sharon Tanon, και Serina Wee περιλαμβάνουν «εγκληματική παραβίαση της εμπιστοσύνης» και παραποίηση λογαριασμών.

Ένας εκ τών κατηγορουμένων, ο πρώην οικονομικός διευθυντής της εκκλησίας Chew Eng Han παρουσιάστηκε στό προδικαστικό Συνέδριο εχθές στίς 30 Αυγούστου συνοδευόμενος από τόν δικηγόρο του καί ζήτησε άδεια να ταξιδέψει στο εξωτερικό για προσωπικούς του λόγους. Το αίτημά του έγινε δεκτό με εγγύηση $1 εκατομμύρια δολάρια καί βγαίνοντας από τό Δικαστικό Μέγαρο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι: “Η ζωή συνεχίζεται για μένα και έχω κάθε λόγο να είμαι αισιόδοξος”. Παρέλειψε όμως να αναφέρει πού θά πήγαινε και για πόσο καιρό.

Αξίζει νά σημειώσουμε ότι τα διαβατήρια των κατηγορουμένων έχουν κατασχεθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι τόν περασμένο Ιούλιο και ο Kong Hee (φωτο αριστερά) ζήτησε άδεια εξόδου από τήν χώρα για να ταξιδέψει σέ περιοχές τής Νοτιοανατολικής Ασίας γιά τίς προγραμματισμένες ποιμαντικές του υποχρεώσεις όπου και τού χορηγήθηκε αυτή η ποθητή άδεια.

Σέ περίπτωση πού ο πάστορας Kong Hee βρεθεί ένοχος τών κατηγοριών πού τόν βαραίνουν, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Η Εκκλησία City Harvest Church, μία από τις μεγαλύτερες Μegachurch στην Ασία, φέρεται να έχει ήδη προειδοποιηθεί επίσημα από αξιωματούχους της κυβέρνησης και της αστυνομίας να μην συλλέγουν δωρεές από πιστούς μέ σκοπό να πληρώσουν τα νομικά έξοδα που σχετίζονται με τόν πάστορα Κονγκ Hee για την υπόθεση της διαφθοράς.

Η συνέχεια λοιπόν, για να μάθουμε επιτέλους πού κατέληξε αυτός ο πακτωλός τών εκατομμυρίων, θά δοθεί στίς δικαστικές αίθουσες στίς 4 Οκτωβρίου.

 

Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ MEGACHURGH ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ KONG HEE, ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ
 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ MEGACHURGH ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ KONG HEE

 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.