Gleb Grozovsky priest 3Ρώσος κληρικός που συνδέεται με την ποδοσφαιρική ομάδα του Αντρέι Αρσάβιν, την Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, καταζητείται από τις ρωσικές αρχές για δύο υποθέσεις παιδεραστίας που διαπράχθηκαν στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Επιτροπή Έρευνας της εισαγγελίας και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι, 34 ετών, ιερέας και πνευματικός του γενικού διευθυντή της ομάδας, καταζητείται για επιθέσεις σε βάρος δύο μικρών κοριτσιών, ηλικίας 9 και 12 ετών, τον περασμένο Ιούνιο στην Κω, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Ένας εκπρόσωπος των ρωσικών αρχών δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι ο Γκροζόφσκι, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, σήμερα βρίσκεται στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται ο ιερέας αφορούν τις επιθέσεις σε βάρος των δύο παιδιών σε μια παιδική κατασκήνωση μιας ορθόδοξης οργάνωσης στην Κω. Φέρεται όμως να έχει προβεί σε παρόμοιες πράξεις και στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Γκροζόφσκι συνεργαζόταν με μια οργάνωση για την προστασία των ορφανών παιδιών, πρέσβης της οποίας στη Ρωσία είναι ο Αρσάβιν, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Gleb Grozovsky priest 2Η ομάδα ωστόσο σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο και τις δραστηριότητές της.

“Όλοι ξέρουν ότι ο Γκλεμπ Γκροζόφσκι υπήρξε μαθητής στη σχολή ποδοσφαίρου της Αγίας Πετρούπολης και επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ποδοσφαιριστές της Ζενίτ απευθύνονταν σ’ εκείνον με την ιδιότητά του ιερέα”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Λόγω της έρευνας που διεξάγεται σε βάρος του ο ιερέας έχει απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ένας εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Αλεξέι Μπόλτσκοφ.

 

πηγή: spirospero.gr

 

Επιμέλεια: Γιώργος Οικονομίδης

www.sporeas.gr

www.sporeas.tv

 

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.