Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: κωνσταντινος

COUNTRY: Ελλαδα

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: αγαπητε αδελφε γιωργο θα ηθελα να μου πεις τη γνωμη σου σχετικα με το βαπτισμα στο αγιο πνευμα και θελω να μου πεις αφου στις αρχες του αιωνα εγινε αυτο που εγινε στην αζουζα και δια σημειων ακολουθουντων, γιατι στις ευαγγελικες εκκλησιες , στις ορθοδοξες και καθολικες που υπαρχουν καθολικοι χαρισματικοι δεν αφηνουν το πνευμα να ενεργηση και ιδιετερα σην ευααγγελικη εκκλησια αφου υπαρχουν χαρισματα και ιδιετερα ο προφητικος λογος οπως ας πουμε στην ΕΑΕΠ;

Σε ευχαριστω εκ των προτερων

με ταπεινη εκτημηση

κωστας, καματερο αττικης

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Κώστα,

Τό ζήτημα αυτό του "Βαπτίσματος" με Άγιο Πνεύμα έχει πολλές διαστάσεις. Το ζητούμενο είναι όμως, θα μπορέσει να δεχθεί κάποια απάντηση-τοποθέτηση όποιος προσκολλάται στό κίνημα αυτό (της ΕΑΕΠ επί παραδείγματι, εφόσον την ανέφερες) καθώς επίσης και αυτοί που δέν ανήκουν στην κατηγορία τών "βαπτιζομένων" με Άγιο Πνεύμα;

Κατ' αρχήν, αδελφέ μου Κώστα, θέλω να επισημάνω ότι, η έντονη και πρωταρχική βάση που δίνουν οι αδελφοί μας Πεντηκοστιανοί στό "Βάπτισμα" με Άγιο Πνεύμα (που θεωρείται ώς -δήθεν- απόδειξη η γλωσολαλιά) έρχεται σε αντίθεση με την θέση και στάση της Αγίας Γραφής, και θα το δούμε αυτό στα λεγόμενα τού Αποστόλου Παύλου.

Δηλαδή εάν ήταν κυρίαρχο ζήτημα η γλωσολαλιά και ώς "σημείο εξ' ουρανού" ότι μόνο με τις γλώσσες αποδεικνύεται ότι βαπτίστηκε κάποιος με Πνεύμα Άγιο, και δίχως αυτό τό "βάπτισμα" δέν έχεις σωτηρία (εφόσον δέν έχεις τό Πνεύμα τό Άγιο) , τότε ο Παύλος κακώς απέτρεπε τούς πιστούς από τό να επιμένουν σε κάτι τέτοιο, διότι σαφώς τούς επιπλήττει στην εμμονή τους να μιλούν γλώσσες στην Εκκλησία. Επίσης τούς αποκαλεί "μαινόμενους" (δαιμονόπληκτους θα λέγαμε σήμερα) όταν επιδίδονται σε τέτοιου είδους αταξία (διότι περί αταξίας πρόκειται).

Τό σχετικό εδάφιο -που βασίζονται οι υποστηρικτές του θέματος μας- είναι τα λόγια τού βαπτιστή Ιωάννη, που είπε:

"Εγώ μεν σας βαπτίζω εν ύδατι εις μετάνοιαν· ο δε οπίσω μου ερχόμενος είναι ισχυρότερός μου, του οποίου δεν είμαι άξιος να βαστάσω τα υποδήματα· αυτός θέλει σας βαπτίσει εν Πνεύματι Αγίω και πυρί" [Ματθαίος, 3:11], και έτσι εμμένουν σ' αυτή την θέση.

Δέν ξέρω όμως γιατί δέν βαπτίζονται και με φωτιά για να δούμε καί κάτι σάν την φωτογραφία ας πούμε, εφόσον η συνέχεια τού εδαφίου είναι, εκτός τό "εν Πνεύματι Αγίω…" καί τό "ἑν πυρί" δηλαδή μέ φωτιά. Κάτι τέτοιο είδαμε όμως μόνο την ημέρα της Πεντηκοστής (που ο Κύριος τούς είπε: "σεις όμως θέλετε βαπτισθή εν Πνεύματι Αγίω ουχί μετά πολλάς ταύτας ημέρας" (Πράξεις:1' 5), όπου με πύρινες φλόγες είδαν να βαπτίζονται οι Μαθητές τού Κυρίου και μιλούσαν γλώσσες ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ και όχι ακαταλαβίστικες όπως γίνεται σήμερα. Τότε ο καθένας άκουγε στην δική του γλώσσα και διάλεκτο τό Ευαγγέλιο.

Όσον αφορά την "Ἁζούσα" (η οδός Αζούσα στό Λός Άντζελες) δέν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, διότι μιά μικρή ομάδα διέδωσε ότι μιλούσανε ξένες γλώσσες κ.λ.π. Από εκεί άρχισε αυτό τό κίνημα αλλά είχε ρίζες από παλαιότερα, από τούς Μεθοδιστές τού 18ου αιώνα, από τό Αγιαστικό κίνημα τού 19ου αιώνα, καθώς και από μιά άλλη κίνηση κάποιου Κένσγουϊκ με την επωνυμία "Καλύτερη Ζωή". Από την Αμερική πολλά μπορούμε να περιμένουμε, όπως και βλέπουμε έως και σήμερα τόσα ευτράπελα.

Τό σημερινό κίνημα της Πεντηκοστής όμως εγκαινιάστηκε στις αρχές τού αιώνα τό 1901 (1η Ιανουαρίου), από μιά γυναίκα… την Αγνή Όζμαν (Agnes Ozman). Εικάζεται ότι η Όζμαν ερχόμεη σέ έκσταση άρχισε να μιλάει σέ γλώσσα Κινέζικη και δέν μπορούσε να μιλήσει Αγγλικά για … τρείς ημέρες.  Να τό παραλληλίσουμε αυτό με τίς  … τρείς ημέρες  που τυφλώθηκε ο Απόστολος Παύλος στην έρημο τής Δαμασκού όταν είδε τό εκτυφλωτικό φώς τού Προσώπου τού Κυρίου; Απομιμήσεις Βιβλικών περιστατικών υπάρχουν πολλές σε όσους θέλουν να εδραιώσουν δική τους διδασκαλία και να γίνουν πιστευτοί στούς άλλους.

Δηλαδή η θρησκεία αυτή (κίνημα αρέσκεται να αποκαλείται) έχει γιά αρχηγό μιά γυναίκα, και ο ρόλος της γυναίκας στά πράγματα τού Θεού βλέπουμε ποιός μπορεί να είναι στην Καινή Διαθήκη. Είπα στην αρχή ότι ίσως δέν αρέσει αυτό στούς προσκείμενους στόν Πεντηκοστιανισμό, αλλά η αλήθεια αδελφέ μου δέν μπορεί να κρυφτεί.

Αυτός ο φανατισμός της -δήθεν κατ' εμέ- βάπτισης τού Αγίου Πνεύματος, κάνει κάποιους να παραφρονούν και να ψεύδονται ότι έχουν εμπειρίες με τόν Κύριο και έτσι να δείχνουν ότι είναι ανώτεροι από τούς άλλους, εφόσον μόνον σ' αυτούς (sic) "παρουσιάζεται" ο Κύριος.

Άκουσα για παράδειγμα ποιμένα της Πεντηκοστής (τόν Γ. Κ.) να εξιστορεί από τό διαδικτυακό κανάλι τους ότι ενώ οδηγούσε τό αυτοκίνητο του ήλθε ο Κύριος και κάθισε στην θέση τού συνοδηγού και τού μιλούσε λέγοντας του τί να κάνει κ.λ.π,. Λυπάμαι να πώ ότι μόνο που δέν έσπασα την οθόνη μου. Τέτοια υπερηφάνεια, ψεύδος και παραλογισμό δέν θα μπορούσα να διανοηθώ σε Χριστιανούς.

Ο Γ.Κ. είδε τόν Χριστό να κάθεται δίπλα του στό αυτοκίνητο σάν φιλαράκι του ενώ ο Ιωάννης στην Πάτμο δέν μπόρεσε να αντικρύσει τό Άγιο Πρόσωπο τού Κυρίου από τό εκτυφλωτικό φώς Του. Τό ίδιο έπαθε και ο Παύλος (τότε Σαύλος) στην έρημο της Δαμασκού όπου και τυφλώθηκε από τό φώς τού Κυρίου για τρείς ημέρες. Ο Γ.Κ. (και ο κάθε Γ.Κ.) έχει "ειδικά προνόμια μάλλον και μεγαλύτερα από τούς Παύλο καί Ιωάννη" και αυτό οφείλεται στην πλανεμένη άποψη περί "βαπτίσματος" στό Άγιο Πνεύμα.

Τέλος αγαπητέ Κώστα, καλά κάνουν πιστεύω κάποιες Ευαγγελικές Εκκλησίες που παραμένουν στό Βιβλικό κήρυγμα τού Ευαγγελίου με την Αποστολική απλότητα, διότι πέραν τούτου κρύβονται κίνδυνοι και παγίδες παρερμηνείας τού Λόγου τού Θεού, που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην Σωτηρία τού ανθρώπου.

Ας είμαστε προσεκτικότεροι στό να περιπατούμε ώς σοφοί και όχι ώς άσοφοι.

 
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
 
Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

12 σχόλια στο “Τί είναι τό Βάπτισμα στό Άγιο Πνεύμα (με γλώσσες) και γιατί δέν ενεργεί σε όλλες τίς Εκκλησίες;”
  1. Θα μπορουσα να πω πολλα….. θα πω ομως λιγα…!

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΓΙΝΕ..!

    θα πω οτι μεσα εν 1 νυκτος εφυγαν 28 ατομα απο την Εκκλησια

    καθως απο τον αμβωνα ακουστηκε οποιος δεν μιλει γλωωσες δεν εχει Αγιο Πνευμα δε θελει λαβει Σωτηρια…!

    ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ λογια που εχω ακουσει…!

    Για να δουμε ποτε λαβανε Αγιο Πνευμα οι Μαθητες;;;!

    ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ 20:22
    Έπειτα από τα λόγια αυτά, φύσηξε στα πρόσωπά τους και τους λέει: «Λάβετε Πνεύμα Άγιο.

    ΔΕΝ ΛΕΕΙ… <> ΛΕΕΙ ΛΑΒΕΤΕ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ… ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΛΑΒΑΝ…!!

    αυτο που δεν ειχαν ηταν τη δυναμη του Αγιου Πνευματος και ηταν δειλοι να μιλησουν… ετσι περιμεναν τη δυναμης εξ υψους για να παρουν θαρρος να μιλησουν… και για να τους πιστεψουν το Αγιο Πνευμα χορηγηδε τη ξενη γλωσσα…!!

    Οταν το Αγιο Πνευμα Χορηγει… δηλαδη δινει το χαρισμα τις ξενη γλωσσας
    ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕ ΕΧΕΙΣ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΝΕ ΕΧΕΙΣ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ…!

    Γιατι αυτος που χορηγει ειναι μεσα σου ειδη…!

    ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΛΑΒΑΝ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΤΑΝ ΦΥΣΗΞΕ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ…!!

    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…. ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…!

    ΑΔΕΡΦΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ–> ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ…

    <>>

    Εαν υποστηριζουμε οτι η Γραφη ειναι ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΗΝ… τοτε πρεπει να κρινουμε με το ιδιο μετρο.. τι ενοω…!

    Γιατι δεν βαφτιζουμε Νηπια;;;

    Γιατι λεμε… πως ολοι η γραφη εχει ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ.. Οποιος πιστευει και βαφτιστει θελει σωθει αυτο εκαναν και οι μαθητες… ολα γινονται με την ιδια σερια……!

    Παμε τωρα στα χαρισματα…

    ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΩΣ ΧΑΡΙΣΜΑ…

    πως καταφεραν οι Πεντηκοστιανοι αδερφοι να την κανουν Κορυφαια πρωτη;;;

    Εκει δε μας επιρεαζει η λαλια;;

    τι ειπε ο Παυλος;;

    Καλυτερα να μιλησω 5 λογια και να καταλαβαινετε παρά χιλιαδες και να μην καταλαβετε τιποτα…. ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ θα λεγαμε τη ξενη γλωσσα…!

    Αλλωστε η Ξενη γλωσσα δοθηκε για τους Απιστους….

    Εαν πραγματι οι αδερφοι εχουν αυτο το υπεροχο χαρισμα… θα επρεπε να το κανουν οπως οι Απόστολοι εξω δημοσια να τους πιστευει ο κοσμος…

    οχι στη τοπικη εκκλησια με 20-30-50-100 ανθρωπους…!!

    ΥΓ Ωστοσο θα διαφωνησω με τον κ.Οικονομιδη καθως η ξενη γλωσσα ειναι υπαρκτη κατα το τροπο που το επραξαν οι μαθητες….. αλλλα επειδη και ο Εχθρος ξερει να μιλα σε ξενε γλωσσες ειναι πολυ επικινδυνο κατα ποσο μιλα πνευμα θεου η πνευμα πλανης που δεν μπορουμε να αντιληφθουμε….!!

    ΥΓ2 Αγιο Πνευμα (Πνευμα Θεου) εχεις οταν δεχεσαι τον Ιησου Χριστο προσωπικο σου Σωτηρα δινεις τη καρδια σου σε αυτον και ακολουθεις το δικο του θελημα στη ζωη σου και οχι το δικο σου….. τοτε ερχεται το πνευμα του Θεου (ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ) ΚΑΙ κατικοι στη καρδια σου……. Γνωριζω εκατονταδες ευλογημενους Ποιμενες που δεν λαλουν ξενες γλωσσες θα χασουν τη σωτηρια επειδη δε λαλουν;;; ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ <> ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ…!

  2. Αγαπητέ Νίκο, δέν βλέπω να υπάρξει ταύτιση μεταξύ μας. Εσύ μιλάς με το δόγμα της γλωσσολαλιάς και εγώ επιμένω στά Βιβλικά εδάφια. Όταν μου λές “απλά ζήτατο με υπομονή και επιμονή και θα καταλάβεις τι θα πει πλήρωση Αγίου Πνεύματος” καταλαβαίνω τί εννοείς! Αυτό τό “με υπομονή και επιμονή” έχει διχάσει τις εκκλησίες σας, με πιστούς που πιέζονται να μπερδέψουν την γλώσσα τους με “βατολογίες” και όταν “μπερδευτούν” τότε τους λένε ότι μίλησαν σε γλώσσες και πληρώθηκαν με Άγιο Πνεύμα. Ουδέν ψευδέστατον τούτου! “Μή πάντες μιλούν γλώσσες”; ρωτά ο Απόστολος Παύλος. Μεγαλύτερο χάρισμα όμως είναι το να προφητεύει κάποιος παρά να μιλά γλώσσες, κάτι που αντιστρέψατε στο δόγμα σας και βάλατε πρώτο χάρισμα τις γλώσσες θεωρώντας τον Παύλο ώς να έκανε λάθος. Πέραν τούτου, όταν λές “πλήρωση Αγίου Πνεύματος” εξήγησέ μου γιατί όταν ο Στέφανος στον λιθοβολισμό του, δέν μίλησε γλώσσες όταν πληρώθηκε με Άγιο Πνεύμα; Απλά διότι η πλήρωσή του σκοπό είχε τον ευαγγελισμό των δολοφόνων του, λέγοντας τους πως είδε “τον ουρανόν ανεωγμένο και τον Ιησού ιστάμενο”, και όχι η “επίδειξη” που κάποιοι επιδίδονται σήμερα.

  3. Καλημέρα αδερφέ μου καλέ , σχετικά με το Αγιο Πνεύμα , νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να κάνεις αυτό που είπε ο Χριστός μας “ζητήτε και θα σας δοθεί” είναι τόσο απλό γιατί έτσι είναι και ο αγαπημένος τις καρδιάς μας….απλά ζήτατο με υπομονή και επιμονή και θα καταλάβεις τι θα πει πλήρωση Αγίου Πνεύματος ( ξέρω αρκέτους ευαγγελικούς που μιλούν γλώσσες )….ρωτήστε τους…έτσι …ΑΠΛΑ.
    Είμαι σίγουρος ότι είσαι πολύ προσεκτικός όταν κάνεις αναφορά στον ΛΟΓΟ , και το διαπιστώνω από τα θέματα που ανεβάζεις (video), συμφωνω επίσης στο ότι κάποιοι αδερφοί μας από υπερβάλον ζήλο μετατρέπονται σε θρησκόληπτοι, αυτό δεν σημαίνη όμως ότι ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ δεν βαπτίζει με σημείο τις γλώσσες , ας κρατάμε χαμηλά τις τοποθετετήσεις μας ειδικά όταν δεν έχουμε προσωπική εμπειρία….και μην ξεχνάμε , ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ έχει μοναδικό τρόπο να ενεργεί στα παιδιά του.
    Ο ΘΕΟΣ ας ευλογισει τους δρόμου μας και σήμερα.

  4. Και πάλι νύξη καμιά για το άρθρο στο οποίο έγινε η παρέμβαση σας, αντ’ αυτού μου κάνετε “ευαγγελισμό” για να ζητήσω σήμερα την αναγέννηση εάν δέν την έχω. Το “εάν” προδίδει αμφιβολία και κατά συνέπεια μου λέτε ότι ίσως και να μήν έχω αναγέννηση. Αυτό κάνουν σε πολλές Πεντηκοστιανές εκκλησίες για όποιον δέν συμφωνεί μαζί τους.

    Στον κόσμο λένε: “Τί τό ‘θελες αφού δέν τό ‘χεις”;;;
    Αυτό λέω και εγώ αδελφέ μου: Τί τό ‘θελες;;;

  5. Το ερμηνευω ως αναγεννηση καλα το λες ,και αρραβωνα! .
    Το εχεις?.
    Αν οχι ζητησε το και σημερα!
    Με αγαπη στο Ονομα Του Ιησου.

  6. Δέν ξέρω τί να υποθέσω εάν αυτή είναι η ένσταση σας στην απάντηση του άρθρου μου αγαπητέ μου κύριε.

    “Εάν δέν έχεις λάβει Πνεύμα Άγιο” μου γράφετε, και κατά συνέπεια το Άγιο Πνεύμα το ερμηνεύετε εσείς ώς γλωσσολαλιά, ή κάτι άλλο, και όχι ότι σάν αναγεννηθεί κάποιος το Άγιο Πνεύμα τον επισκιάζει. Δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι θέλετε, αλλά θυμηθείτε το παράδειγμα που με κατηγορήσατε παραπάνω: “ειναι σαν να παει ενας κουρεας να διδαξει αρχαια σε σχολειο”.

  7. Το οτι αναφερεσαι σε χαρισματα του πνευματος ενω δεν πιστευεις στο βαπτισμα του Πνευματος .Αν δεν εχεις λαβει Πνευμα Αγιο πως λες για τα χαρισματα Του?
    Υ.σ αρχηγος της εκκλησιας ειναι ο Χριστος οχι μια γυναικα πριν εκατο χρονια.Αυτος βαπτιζει με Πνευμα Αγιο.

  8. Λοιπόν κύριε Μπασούκο, ποιά είναι η ένσταση σας στο άρθρο-απάντηση μου; Επειδή τό σχόλιό σας ήταν οτιδήποτε άλλο παρά αναφορά στο άρθρο και στα γραφόμενά μου. Με αοριστολογίες δέν βγάζουμε άκρη. Πιστεύετε κύριε ότι τα Βιβλικά εδάφια που αναφέρω δέν έχουν ισχύ ή μήπως υπάρχει παρερμηνεία σ’ αυτά;

  9. Οι Χριστιανοί δέν κρύβουν το όνομά τους αγαπητέ μου, ούτε απαντούν στον επώνυμο Οικονομίδη με τα αρχικά τους. Σε ποιόν θα πρέπει να απαντήσω τελικά;

  10. Αφου κυριε Οικονομιδη δεν εχετες την εμπειρια αυτη πως μπορειτε να μιλατε ??ειναι σαν να παει ενας κουρεας να διδαξει αρχαια σε σχολειο.
    Ολοι θα λογοδοτησουμε και δεν πρεπει να κανουμε τους δασκαλους ολοι.
    Δεν πειραζει αν δεν ξερεις κατι αλλα αν ισχυριζεσαι οτι ξερεις και διδασκεις ετσι αλλους αυτο ειναι προβλημα.
    Σκεψου οτι στην ιστορια οταν π.χ εγινε η μεταρρυθμιση καποιοι ακολουθησαν καποιοι ομως (καθολικοι) κατηγορουσαν την νεα αυτη κινηση.
    Το ιδιο και οι φαρισαιοι (παλια ασκια) δεν δεχονταν τον Χριστο ουτε τους αποστολους (νεα ασκια)
    Ετσι και οι αυαγγελικοι που εμειναν πισω κατηγορησαν τους πεντηκοστανους..και παει λεγοντας.
    Οσο για τα ευτραπελα εξ΄Αμερικης δεν χρειαζεται να τους βαζουμε ολους στο ιδιο καζανι.Μην ξεχνας οτι υπαρχει και ο σατανας!Θα προσπαθησει λεει να πλανησει πολλους.

  11. Solus Christus,Solus scriptura,Sola fide,Sola gratia,Soli Deo gloria,….
    Αγαπητέ με Τον Χριστό αδελφέ οικονομίδη Γιωργο,χαίρε.
    Χαίρομαι που φροντίζεις περισσότερον από το θνητόν σώμα σου,
    τον ναό του Αγίου Πνεύματος,που σου χάρησε ο Κύριος,
    φροντίζεις περισσότερο την περιουσία σου στον ουρανό.
    Ο Χριστός,που μας εκάλεσεν,ο Χριστός που μας εχάρησεν,την αναγέννηση,
    η πίστη του ευαγγελίου,που μας σώζει,η αγάπη,ο αγιασμός,που μας εξασφαλίζει,την κληρονομίαν,της βασιλείας του Χριστού,
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΥ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,Αμην.
    Σας εύχομαι μακροημέρευσην.
    Χαίρομαι για το έργο του σπορέα,χαίρομαι και για σας.
    Παρακαλώ,για τις προσευχές σας.
    Εχετε τις δικιές μου.
    ΜΑΡΑΝ ΑΘΑ
    Τριομμάτης Ανδρέας

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.