‘Ηγγικεν η ώρα του εισαγγελέα και γι’ αυτούς.

 
20 Μαΐου 2011
του Γιώργου Οικονομίδη
 

Εξ’ αιτίας της συνήθους τακτικής των εν λόγω Ιστοσελίδων στο να λασπολογούν και να κατηγορούν τους ετερόδοξους Χριστιανούς, ώς και με την αήθη ενέργειά τους να αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους αναγνώστες τους, αποτρέποντας τους το να αγοράζουν τα βιβλία από τον Εκδοτικό Οίκο «ΌΡΟΣ» -με συνέπεια την οικονομική ζημία των εν λόγω Εκδόσεων-, ο Εκδότης και διευθυντής του οίκου εζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Ο δέ εισαγγελεύς, εκτός από την αστική ικανοποίηση του κ. Χρήστου Χαλκιά, υπεύθυνου των Εκδόσεων «ΌΡΟΣ», εζήτησε και την ποινική δίωξη των υπευθύνων των Ιστοτόπων «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΌΛΠΙΟ» και «ΟΟΔΕ», όπου και τελικά κατετέθη η σχετική μήνυση εναντίον τους. Εξάλλου, το «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΌΛΠΙΟ» βρίσκεται και σε άλλη μία νομική διαμάχη, αυτήν με την “Α.ΘΑ.ΖΩ” όπως γράφει στο βιβλίο του (παρακάτω) ο Δρ. Θεολογίας Γ. Μουστάκης.

 

Αναλυτικότερα:

Ο γνωστός εκδότης κ. Χαλκιάς Χρήστος των Εκδόσεων Όρος, ζήτησε την εισαγγελική συνδρομή για να ανακαλύψει τους αόρατους συκοφάντες των ιντερνετικών σεχτών «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.» οι οποίοι, όπως όλοι αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα, απλά βρίζουν, όπως είπε ο Ρενάν.

Όπως αποκαλύφθηκε όντως πρόκειται για χαμηλού επιπέδου άτομα που έχουν κατά κανόνα εκδιωχθεί ως προβληματικά από διάφορες ετερόδοξες ομάδες τα οποία παριστάνουν τους θεολόγους, τους Πατρολόγους και τους αιρεσιολόγους!!!

Το «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» έφθασε σε τέτοια αρρωστημένη έπαρση ώστε ανακήρυξε το περιοδικό «Εφημέριος» ως «…αιρετικό Προτεσταντικό …».

Μετά από αλληλογραφία του κ. Χρήστου Χαλκιά με την Ιερά Σύνοδο, και εν όψει του γεγονότος ότι ο εισαγγελέας εκτός από την αστική ζήτησε καί την ποινική δίωξη όλων αυτών των συκοφαντών, βεβαιώθηκε επισήμως ότι όλοι αυτοί οι ανώνυμοι λασπολόγοι και ψευδολόγοι ουδεμία σχέση έχουν με την Εκκλησία αλλά αποτελούν ιδιωτικές προσπάθειες δήθεν νεοφώτιστων «ορθοδόξων». Η αληθινή Ορθοδοξία δεν βρίζει, δεν επαίρεται δεν ασχημονεί. Απλά είναι ατυχή θύματα του «αρχεκάκου όφεως».

Ακολουθεί στην συνέχεια η αλληλογραφία με την Ιερά Σύνοδο καθώς και μέρος από το βιβλίο του Γ. Μουστάκη, Opus Dei στην Ελλάδα” για τις Ιντερνετικές σέχτες.

 
Προς Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Γραφείο επί των αιρέσεωνΥπ’ όψιν π. Κυριάκου Τσουρού

Αθήνα 9 Μαρτίου 2011 

 

Κύριοι,

Ονομάζομαι Χαλκιάς Χρήστος και είμαι υποψήφιος Δρ. Θεολογίας, μέλος του σώματος εποπτείας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Η Αποστολική Πίστη», που σύμφωνα με το άρθρο 2ο του Καταστατικού της στόχο έχει την «ανάδειξη της Πατερικής Ορθοδοξίας», υπεύθυνος του συγγραφικού και ερευνητικού τμήματος της και διευθυντής των Εκδόσεων Όρος.

Επειδή εδώ και αρκετό διάστημα δύο συγκεκριμένες διαδικτυακές νέο-ορθόδοξες σέχτες (σύμφωνα με τον όρο του καθ. Γ. Μουστάκη) το “Αντιαιρετικό Εγκόλπιο” και η “Ο.Ο.Δ.Ε.” κάνουν αήθεις επιθέσεις εναντίον του προσώπου μου και των προαναφερθέντων ιδρυμάτων δείχνοντας το χαμηλό επίπεδο και την εμπάθεια που τους διακατέχει αποφάσισα να προσκομίσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα με σκοπό την αστική τους δίωξη. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε συμπληρωματικά να ζητήσω και την ποινική τους δίωξη, πράγμα το οποίο και έκανα.

Λόγω της αρμοδιότητας σας, παρακαλώ, να ενημερωθώ εγγράφως ότι οι διαδικτυακές νέο-ορθόδοξες σέχτες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.» δεν έχουν καμιά οργανική σχέση με την Εκκλησία και δεν την εκπροσωπούν.

Βάσει του άρθρου 4 του Κώδικα της Διοικητικής Διαδικασίας (ΚΔΔ), του Νόμου 2690/1999, παρακαλείσθε να απαντήσετε εντός των νομίμων χρονικών ορίων.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

ΧΑΛΚΙΑΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ 

 

Ακολουθεί η απάντηση της Ιεράς Συνόδου.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι, παρόμοια δήλωση, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, έκανε το “Γραφείο επί των αιρέσεων” και στον “sporeas.gr” βεβαιώνοντας μας ότι ουδεμία σχέση υπάρχει με την ΟΟΔΕ και ούτε αναγνωρίζουν την Ιστοσελίδα αυτή.

Από τις σελίδες 215-216 του βιβλίου του κ. Μουστάκη “OPUS DEI” διαβάζουμε τα εξής για τις (αν)ορθόδοξες Ιστοσελίδες “ΟΟΔΕ” και “ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ”:

 

Ιντερνετικές ορθόδοξες σέχτες …

Με την εμφάνιση του Διαδικτύου (Ιnternet) εμφανίσθηκαν ένα μεγάλο πλήθος από ορθόδοξες σέχτες οι οποίες βέβαια δεν εκπροσωπούν κατά κανένα τρόπο την επίσημη ιεραρχία σύμφωνα δε με την ρητή διαβεβαίωση του γραμματέως της επιτροπής επί των Αιρέσεων ο οργανικά συνδεδεμένος με την Εκκλησία διαδικτυακός τόπος είναι μόνο το Ecclesia.gr

Έτσι όλοι αυτοί οι όψιμοι αιρεσιολόγοι “νεο-ορθόδοξοι” όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την επίσημη Εκκλησία αλλά βλάπτουν την γενική εικόνα της.

Όπως μας δήλωσε μητροπολίτης μιάς επαρχίας στην δυτική Ελλάδα, αυτοί απλά “κοάζουν σαν τους βατράχους γύρω από το βάλτο”, ενώ ο Ορθόδοξος κατηχητής Παναγιώτης Μιχαλόπουλος τους αποκαλεί “νεο-ορθόδοξους”.

Πρόσφατα στελεχώθηκαν από διάφορα άτομα προερχόμενα απο ετερόδοξες ομάδες τα οποία ήταν ήδη πρόβλημα εκεί που βρίσκονταν γι΄ αυτό και απομονώθηκαν, τα οποία χωρίς κάποια παιδεία βρίζουν τους πάντες και τα πάντα δείχνοντας απλώς το χαμηλό επίπεδο και την εμπάθεια που τους διακατέχει.

Όταν, “ … ήταν ακέραιοι, δεν χρησίμευαν σε εργασία· πόσο λιγότερο θα είναι χρήσιμοι για εργασία, αφού τους κατέφαγε η φωτιά, και κάηκαν;” (ΙΕΖ. 15[ΙΕ]:5, ελευθέρα απόδοση)

Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακροδεξιές θέσεις ενώ κλείνουν σαφώς προς τον “παλαιοημερολογητισμό”.

Τελευταία ξεκίνησαν πόλεμο κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη μπαίνοντας αυτόκλητα (;) στην διαμάχη Ενωτικών και Ανθενωτικών, πράγμα που αποτελεί σαφή ένδειξη σχέσεων των σεχτών αυτών με τους συντάκτες της “Ομολογίας Πίστεως”.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η πολεμική επεκτάθηκε στον μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Μελέτιο που “τόλμησε” να επιτρέψει την μετάφραση της λειτουργίας στην απλή γλώσσα και μάλιστα κάθε Κυριακή σε μία ορισμένη εκκλησία τελείται έτσι.

Ο χειροτονηθείς υπ΄ αυτού π. Κων/νος Μπέης ξεκίνησε μία παρόμοια τέλεση της λειτουργίας στην απλή γλώσσα στην Αθήνα και σταμάτησε από τον σάλο που ξεσήκωσαν εναντίον του οι Μεσαιωνιστές. Ποιά είναι η νοσηρή τοποθέτηση τους;

“Είναι διάφοροι ‘ορθόδοξοι’ κύκλοι ή μάλλον ‘νεο-ορθόδοξοι’.

Τι υποστηρίζουν;

Λένε ότι οι ορθόδοξοι, μόνο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ επιτρέπεται να ακούνε τα αγιογραφικά αναγνώσματα! Λένε, ότι τ’ αγιογραφικά αναγνώσματα, το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος, πρέπει να ψέλνονται. Ας μη καταλαβαίνουν τα νοήματα οι εκκλησιαζόμενοι. Αρκεί που βρίσκονται μέσα στο λειτουργικό χώρο της ορθόδοξης λατρείας! (σ.σ. ως διά μαγείας)

Λένε, ότι η λατρεία δεν είναι υπόθεση νοηματική, αλλά βιωματική!

Λένε, ότι η μελέτη της Γραφής … είναι ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ … ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ (δε) ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ… καταδικάζουν σε πνευματική λιμοκτονία το λαό του Θεού…”

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Ορθόδοξος κατηχητής.

 

Πρόκειται για επιστροφή στον νοσηρό Μεσαίωνα:

“Η ανάγνωση του Ευαγγελίου δεν πρέπει να επιτρέπεται παρά όσον το δυνατόν λιγότερο … Τα πολύ λίγα που διαβάζονται στη λειτουργία πρέπει να είναι αρκετά και ν΄απαγορεύει σε οποιονδήποτε να διαβάζη περισσότερα. Εφόσον ο λαός θ΄αρκήται σ΄ αυτά τα λίγα, τα συμφέροντα σας θα ευδοκιμούν, αλλά από τη στιγμή πού θα ήθελε κανείς να διαβάσει περισσότερα τα συμφέροντα σας άρχιζαν να φθείρονται … Είναι λοιπόν ανάγκη ν΄αφαιρεθή η Αγία Γραφή και ν΄απομακρυνθή από τα χέρια του λαού, με ζήλο, αλλά και χωρίς να προκληθεί αναταραχή…”

[Εισήγηση καρδιναλίων το 1550 προς τον νεοεκλεγέντα Πάπα Ιούλιο ΙΙΙ, Φύλλο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Παρισίων, Νο 1039, τ. ΙΙ, σ. 641-650]

Μετά από διαμαρτυρία μέλους των “Μαρτύρων του Ιεχωβά” ο προβάϊντερ αφαίρεσε όλο το προσβλητικό περιεχόμενο της ψευδο-ορθόδοξης Ιστοσελίδας (OODE), άλλες δε ορθόδοξες σέχτες (αυτοαποκαλούμενοι δήθεν Αντιαιρετικό Εγκόλπιο) ευρίσκονται σε νομική διαμάχη με την “Α.ΘΑ.ΖΩ” και άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες και αδελφότητες στην Ελλάδα.

Για να χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα του Φαναρίου, επειδή αυτοί οι “νεο-ορθόδοξοι” έχουν την στήριξη και κατευθύνονται από τους φαντασιόπληκτους συντάκτες της “Ομολογίας Πίστεως”, όλοι αυτοί διακατέχονται από «ζηλωτικές τάσεις», «σχισματική διάθεση», «έλλειψη επιγνώσεως», «εμπάθεια, φανατισμό ή μανία αυτοπροβολής»,

και είναι “ατυχή θύματα του αρχέκακου όφεως” ευρίσκονται δε “…εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού.” (τα έντονα του “Σπορέα”)

φωτοτυπημένες οι δύο σελίδες

 

*** Πέραν τούτου εφιστούμε την προσοχή σας για τις εν λόγω σέχτες “ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ” και “ΟΟΔΕ” αλλά και για τα φερέφωνα τους που βάλθηκαν να δημιουργήσουν… Ιστοσελίδες!!!

**************

 
 

Δείτε επίσης:

“ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΙΕΣ”

 Ο.Ο.Δ.Ε. και Νικόλαος Μαυρομάγουλος.

“ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ” ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟ-ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.

 
 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

8 σχόλια στο “Υπόδικες οι “μαϊμούδες”… ορθόδοξες(;) ιστοσελίδες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.»”
  1. ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
    ΑΜΗΝ.

    † † †

    “ Ὅπλῳ κυκλώσει σε ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ ” (Ψαλμ. 90, 4).

    ► «Οὐαὶ οἱ λέγοντες τὸ πονηρὸν καλὸν καὶ τὸ καλὸν πονηρόν, οἱ τιθέντες τὸ σκότος φῶς καὶ τὸ φῶς σκότος, οἱ τιθέντες τὸ πικρὸν γλυκὺ καὶ τὸ γλυκὺ πικρόν. Οὐαὶ οἱ συνετοὶ ἑαυτοῖς καὶ ενώπιον αὐτῶν ἐπιστήμονες.».

    (Προφήτης Ησαΐας ε´, 20-21)

    * * *

    ► «Τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ Θεοῦ· οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἤ ζεστός. οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου.».

    (Αποκάλυψις Ιωάννου γ´, 14-16)

    Μετά την –πέραν πάσης αμφιβολίας– ληστρική εν Κολυμπαρίω ψευδο-“σύνοδο” της Κρήτης και των τραγικών και ακρως αιρετικών αποφάσεων αυτής, οι «κόκκινες γραμμές» που κάποιοι έθεταν ως όρια έχουν ξεπεραστεί και πια βαδίζουμε [και] επίσημα στους δρόμους της αίρεσης και της λεγομένης «Νεωτερίζουσας “εκκλησίας”».

    Ο λόγος αυτής της Σύναξης («Διορθόδοξη Επιστημονική Ημερίδα για την καταδίκη του Οικουμενισμού και της “Συνόδου” της Κρήτης») εξαρχής είχε ως βάση και σκοπό να τονίσει την άμεση και επιβεβλημένη –εκ των πραγμάτων– Διακοπή Μνημοσύνου και Εκκλησιαστικής Κοινωνίας από τους οικουμενιστές και τους οικουμενίζοντες και η από κοινού συμπόρευση των αποτειχισμένων αδελφών.

    Δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ουδεμία έκπτωση και υποχώρηση· δεν μπορεί να συζητιούνται τα αυτονόητα και να δημιουργείται σύγχυση. Ο λόγος και τα έργα μας πρέπει να συνάδουν, ακολουθώντας πιστά τις Εντολές της Εκκλησίας και του Κυρίου.

    Δεν χωράνε προσωπικές γνώμες και ερμηνείες, ούτε υποχωρήσεις στα θέματα της Πίστεως. Από εδώ και πέρα το όποιο είδος οικονομίας καταντά ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. Δεν γίνεται να υπάρχουν διπλωματικές τακτικές και ανοχές σε θέματα Πίστεως. Κι όπως ο Απ. Παύλος αντέστην κατά πρόσωπο στον Απ. Πέτρο, καταδεικνύοντας εν προκειμένω το λάθος που είχε ο δεύτερος (Γαλ. β´, 11-14), έτσι και εσείς πατέρες και αδελφοί σταματήστε να «Νικολαΐζετε» [κατά παράφραση του «Ιουδαΐζετε»], παραχαράσσοντας την των πραγμάτων διαχρονική α/Αλήθεια στο θέμα της Διακοπής Εκκλησιαστικής Κοινωνίας των απλών πιστών λαϊκών από τους οικουμενιστές και τους αιρετίζοντες, και ακολουθήστε απαρεγκλίτως πιστά τα παραδεδομένα κατά την τάξη και γραμμή που χάραξαν με την Ομολογία τους οι εν Αγίω Πνεύματι τα πάντα καλώς διαταξάμενοι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες και επισφράγισαν με το αίμα τους, διότι στα της Πίστεως ου χωρεί συγκατάβασις όπως οι ίδιοι μας επιβεβαιώνουν. Όπου ο Κύριος βάζει τελεία, εμείς δεν επιτρέπετε σε καμία των περιπτώσεων να βάζουμε κόμμα.

    Ας μη μπερδεύουμε με διγλωσσίες τον κόσμο και ας μην κοιμίζουμε τους αδελφούς μας αφήνοντάς τους να έχουν κοινωνία με τους αιρετικούς οικουμενιστές και τους αιρετίζοντες (=ανεχόμενοι την αίρεση).

    Δεν πρέπει να πέφτουμε στις παγίδες που στήνει ο Πονηρός Αντίδικος ούτως ώστε να χτυπήσει και να ακυρώσει τον αγώνα μας. Ούτε ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ, ούτε ΔΙΑΛΟΓΟ, ούτε ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ θα πρέπει να καταδεχτούμε διότι μετά θα έλθει η ΑΝΑΤΡΟΠΗ μας από τον Βύθιο Δράκοντα…

    Θα πρέπει να μείνουμε μακριά από την «Νεωτερίζουσα “εκκλησία”». Ο μόνος τρόπος και ασφαλής δρόμος είναι η Αποτείχιση. Τούτο πρακτικά σημαίνει, πως οι πιστοί λαϊκοί διακόπτουν την επικοινωνία με τον Επίσκοπό τους, δεν συμπράττουν, δεν εκκλησιάζονται στους Ναούς που είναι παρών ή μνημονεύεται από τους ιερείς που τελούν τη Θεία Λειτουργία, δεν δέχονται δηλαδή να τελέσει αυτός τα αγιαστικά μυστήρια της Εκκλησίας μας ή να μνημονευθεί το όνομά του στα μυστήρια ή τις ακολουθίες.
    Συνεπώς, οι αποτειχισμένοι πρέπει να απέχουν από εκκλησιαστικές πράξεις και μυστήρια που τελούνται από επισκόπους και όσους ιερωμένους τους μνημονεύουν· και (για να παραμένουν στην Ορθόδοξη Αλήθεια και Πίστη) αναζητούν ιερείς που δεν θα μνημονεύουν αιρετικούς ή αιρετίζοντες επισκόπους, ώστε αυτοί να τελούν τα διάφορα μυστήρια· αν δεν τους βρίσκουν ή ο τόπος όπου λειτουργούν βρίσκεται μακριά, αρκούνται να εφαρμόζουν την Παράδοση των Αγίων, όπως στο παρακάτω κείμενο εκφράζει ο Άγιος Αθανάσιος: «Ἐὰν ὁ ἐπίσκοπος ἢ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοὶ τῆς Ἐκκλησίας… σκανδαλίζωσι τὸν λαόν, χρὴ αὐτοὺς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γὰρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον, ἢ μετ’ αὐτῶν ἐμβληθῆναι… εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199). Και ο Μ. Βασίλειος διασαφίζει: «Οἵτινες τὴν ὑγιῆ ὀρθόδοξον πίστιν προσποιοῦντες ὁμολογεῖν, κοινωνοῦσι δὲ τοῖς ἑτερόφροσιν, τοὺς τοιούτους, εἰ μετὰ παραγγελίαν μὴ ἀποστῶσιν, μὴ μόνον ἀκοινωνήτους ἔχειν, ἀλλὰ μηδὲ ἀδελφοὺς ὀνομάζειν».

    Ο Κύριος προστάζει· «ἔξελθε ἐξ αὐτῆς ὁ λαός μου, ἵνα μὴ συγκοινωνήσετε ταῖς ἁμαρτίαις αὐτῆς καὶ ἵνα ἐκ τῶν πληγῶν αὐτῆς μὴ λάβητε» (Αποκ. ιη´ 4).

    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ «Διορθόδοξης Επιστημονικής Ημερίδας για την καταδίκη του Οικουμενισμού και της “Συνόδου” της Κρήτης» – Θεσσαλονίκη / Ωραιόκαστρο, 04-04-2017.

    ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Τῼ ΑΓΙῼ ΤΡΙΑΔΙΚῼ ΘΕῼ ΔΟΞΑ!

    † † †

  2. Και κάτι ακόμα για να μην ξεχάσω κι αυτά που ξέρω. Υπάρχει ο όρος “ετερόδοξοι χριστιανοί”;;; Δίδαξε Ο Χριστός ποτέ…πολλά δόγματα; (!)

  3. Δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω τα παραπάνω σχόλια. Είναι τόσο μεγάλος ο πόλεμος εναντίον του αντιαιρετικού εγκολπίου και της ορθόδοξης φωνής γενικά που είναι ικανοί αυτοί που αφρίζουν εναντίον της ορθοδοξίας να σε στείλουν στο ψυχιατρείο! Δηλαδή υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι δεν αρκεί να είσαι στην εκκλησία την ώρα της λατρείας;;;;;;;;;; Και αν υποστηρίζεις ότι αρκεί…..τότε πιστεύεις στην……μαγεία….;;;;; Ο Άγιος Πορφύριος που του άρεσαν τα λόγια και τα έλεγε και ήταν αγράμματος και μας προέτρεπε να μην χάνουμε λέξη μέσα στην εκκλησία…..ήταν μάγος;;;;;;;; Παίρνετε ληγμένα;;;;;

  4. Το πρόβλημά τους (αν είναι ορθόδοξοι) δεν μπορώ να το κρίνω διότι 1) αυτοί στα φόρουμ είναι διαχειριστές και δεν γράφουν τα κέιμενα ) και 2) είναι πολύ αγράμματοι για να το κάνουν.
    Το λάθος που σας βρίσκω είναι πως δεν είναι ακροδεξιές οι θέσεις τους αλλά αναρχοκομμουνιστικές και το έχουν πει πολλοί αυτό αν ψάξεις. Αρκεί να πεις τη λέξη πατρίδα ή έθνος ή να επισημάνεις τον κίνδυνο από τους μουσουλμάνους λαθροεισβολείς, για να σε βρίσουν και να σε πούν ναζί και να σου σύρουν χίλια δυό. Στην ουσία είναι αυτοί οι ναζί αλλά βρίζουν όλους τους άλλους σαν ναζί.

  5. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ, ΘΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ…
    Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΟΟΔΕ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦ Η ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΩΣ “ΠΑΣΑ ΓΡΑΦΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΚΑΙ ΟΦΕΛΙΜΗ”, ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ; ΑΝ ΤΟ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ, ΤΟ ΜΗ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Σ’ ΑΥΤΟ…ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ Η “ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ” ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΟΔΕ ΩΣ ΠΗΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΡΘΡΩΝ (http://www.imepa.gr/alphaiotarhoepsilonsigmaepsiloniotasigma.html ).
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ…

  6. Εγώ δεν διαβάζω στην απάντηση της Ιεράς Συνόδου καμιά αποκήρυξη, απλά λέει ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες δεν είναι εξαρτώμενες απο αυτήν που σημαίνει ότι δεν είναι επίσημα δικές τους όπως η ecclesia.gr αλλά προφανώς ιδιωτικές.
    Καμιά αντίρρηση αλλά πού είδατε εσείς τον “αρχέκακο όφι”; Τι είναι αυτά που λέτε; Πού διαβάσατε πως η Εκκλησία δεν έχει απολύτως καμιά σχέση μαζί τους λές και είναι πχ μάρτυρες του Ιεχωβά ή μασσόνοι; Είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ειδικά το “αντιαιρετικό εγκόλπιο” έχει αφιερώσει πολλές φορές αρθρογραφία κατά του νεοναζισμού και της Χρυσής Αυγής, δηλαδή δεν απηχεί ακροδεξιές απόψεις με κανέναν τρόπο.
    Κάνετε λοιπόν προπαγάνδα κι εσείς και μάλιστα αφελή. Και είστε και φανατικοί σε επικίνδυνο βαθμό.
    Αυτά και γειά σας

  7. Φίλε μου είσαι παιδί. Παιδιαρίζεις όταν δέν είσαι ευθύς και δέν λές αυτό που πρέπει να πείς. Είσαι μάλλον “Σπάρτακος” διότι καί τόν αναγνώστη δέν τόν ενημερώνεις για την θέση σου, αλλά καί τόν εαυτό σου κοροϊδεύεις νομίζοντας ότι κάτι λές ενώ στην ουσία δέν έχεις επιχειρήματα γι’αυτό και εκφράζεσαι ώς… “έλληνας”.

  8. αν ειναι ο μιχαλοπουλος ορθοδοξος και ο σπορεας χαλκιας προτεσταντης τοτε ειμαι ο σπαρτακος

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.