Σε συζήτηση στην Παπική Ακαδημία Επιστημών, ο Ποντίφικας αναγνώρισε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών και την υπόθεση της Μεγάλης Έκρηξης.

Το ένα ταμπού μετά το άλλο «σπάει» ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πάπας ΦραγκίσκοςΜετά τις προτάσεις του υπέρ της κατάργησης της «τιμωρίας» για τους διαζευγμένους και τους ομοφυλόφιλους, ο ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποστήριξε πως τόσο η θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου, όσο και του «Big Bang» είναι «αληθείς»!

Οι δηλώσεις του αργεντινού Ποντίφικα με τις οποίες έσπευσε να αποκαθηλώσει την θεωρία περί του «παντοδύναμου» Θεού, έγιναν στη διάρκεια της τριμερούς συνόδου των Λαϊκών Κινημάτων, όπου συμμετέχει και η Παπική Ακαδημία Επιστημών.
«Όταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό ως μάγο που με το μαγικό ραβδάκι του μπορεί να κάνει οτιδήποτε αλλά δεν είναι έτσι», είπε ο Ποντίφικας, υιοθετώντας πλήρως τη θεωρία του Δαρβίνου.

Ωστόσο, υποστήριξε πως «η Μεγάλη Έκρηξη, που θεωρείται σήμερα η προέλευση του κόσμου, δεν είναι ανακόλουθη με την παρουσία ενός Θεϊκού Δημιουργού» και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη των ειδών προϋποθέτει την αρχική δημιουργία πλασμάτων που να εξελίσσονται».

Ο πάπας Φραγκίσκος δεν είναι ο πρώτος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που παραδέχεται την ισχύ των δαρβινικών θεωριών.

Ήδη από το 1996, ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε ομολογήσει ότι η εξέλιξη των ειδών είναι «κάτι περισσότερο από μία απλή υπόθεση. Πρόκειται για αποδεδειγμένη διεργασία». Αντιθέτως, ο προκάτοχος του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, Βενέδικτος XVI, εκτιμούσε ότι «τέτοιες θεωρίες δεν αρκούν για να εξηγήσουν την πολυπλοκότητα του κόσμου».

 

πηγή: antenna.gr

https://sporeas.gr/?p=13211

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.