ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ “ΣΠΟΡΕΑ” “ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣΟΝΟΙ”

 

29 Νοεμβρίου 2007
του Γιώργου Οικονομίδη

 

Στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο βρήκα το παρακάτω συνημμένο αρχείο που συνέταξε ο παπά Ευστάθιος Κολλάς, πρόεδρος Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος, και όπως φαίνεται το απέστειλε σε όλους τους κληρικούς κάνοντας και τον κόπο να το στείλει και σε μένα. Τον ευχαριστώ. Το δημοσιεύω ως έχει σχολιάζοντας παρακάτω το εν λόγω κείμενο.

 

 

Αρχίζοντας από τον τίτλο της επιστολής, που ο παπά Ευστάθιος Κολλάς συνέταξε, και επικύρωσε ο “ΙΕΡΟΣ” (καλό είναι να μη σφετερίζονται αυτή την λέξη) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΣΚΕ), παρατηρώ να αναγράφουν την λέξη “κατάπτυστο“, αν και δεν με ξενίζει, διότι από παπάδες μπορείς να την ακούσεις, κάτι που δεν τόλμησαν ποτέ οι Απόστολοι του Κυρίου να ξεστομίσουν ακόμα και για τους χειρότερους εχθρούς τους. Τώρα, αν -όπως υποστηρίζει ο παπά Στάθης Κολλάς- η επιστολή του αυτή πρόκειται για “αποστομωτική απάντηση” στο περιβόητο άρθρο μου για τους Αρχιερείς Μασόνους, ας το κρίνει ο αναγνώστης.

Με λυπεί όμως αφάνταστα η βιασύνη και η τυφλότητα του παπά Στάθη Κολλά, να γράψει -στην πρώτη παράγραφο της παραπάνω επιστολής του- ότι, τα ονόματα των αρχιερέων στον κατάλογο που παρουσίασα, είναι ΔΗΘΕΝ μέλη μασονικής στοάς, εξαιρουμένου φυσικά του κ. Γερμανού Β’, εφ’ όσον ο ίδιος, με γραπτή του δήλωση στον “Σπορέα”, το αρνείται. Γιατί ο παπά Στάθης Κολλάς κοιμάται τον ύπνο του δικαίου; Δεν γνωρίζει άραγε την ενεργό δράση στην Μασονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα; Του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Βενέδικτου Β’, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Φωτίου Α’, και τόσων άλλων που τα ονόματα τους φιγουράρουν στο φώς της δημοσιότητας; Εθελοτυφλεί άραγε ο παπά Στάθης Κολλάς ή μήπως έχει πλήρη άγνοια των πραγμάτων; Αν ισχύει το πρώτο, κακώς ομιλεί, αν όμως ισχύει το δεύτερο, καλό θα είναι να σιωπήσει διότι -και αυτός- εκτίθεται. Ας διαβάσει ο παπά Κολλάς μερικά ονόματα ιεραρχών και από το επίσημο site των Μασόνων.

Όσον αφορά την απορία του παπά Στάθη, αν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος η αναφορά του ονόματος Γερμανός στο άρθρο μου, του λέω ότι δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, αλλά -καθώς φαίνεται- πρόκειται περί λανθασμένου συμπεράσματος από την παπαδική πλευρά. Στο άρθρο αναφέρεται το όνομα “Γερμανός, Μητροπολίτης Ηλείας”, χωρίς να διευκρινίζεται για ποιόν Γερμανό πρόκειται, τον Α’ ή τον Β’; Ο Γερμανός Β’ που είναι ο σημερινός Μητροπολίτης Ηλείας, αφού ενημερώθηκε για το άρθρο από τους… καλοθελητές του, θεώρησε ότι η αναφορά γίνεται για το άτομο του, και απέστειλε (όπως αρμόζει(;) σε χριστιανούς), εξώδικο στον “Σπορέα”. Εφ’ όσον όμως μας δήλωσε άρνηση για συμμετοχή του στους κόλπους της Μασονίας, και ότι απεναντίας είναι “πολέμιος” αυτής -όπου και τον συγχαίρω γι’ αυτό-, θα περιμένω και την βεβαίωση από το ιερατείο ότι, και ο Γερμανός Α’ δεν είχε σχέση με την Μασονία, και μετά θα γίνει επεξήγηση στο άρθρο μου για το εν λόγω όνομα.

Συμπέρασμα δε τούτων είναι ότι, εφ’ όσον ο κατάλογος ονομάτων των Αρχιερέων Μασόνων, που ο “Σπορέας” αναδημοσίευσε από τα ορθόδοξα περιοδικά “ΦΥΛΑΚΕΣ” και “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ” είναι έγκυρος, και ο κ. Γερμανός Β’ δεν είναι το πρόσωπο του καταλόγου, άρα ο λόγος γίνεται για τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό Α’ (1945-1968), κατά κόσμον Δημήτριο Γκούμα.

Πάντως, μου προκαλεί κατάπληξη η επιμονή του προέδρου του Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος να υποστηρίζει τον κ. Γερμανό μόνον, και να αποσιωπά για τα άλλα ονόματα ιεραρχών που υπάρχουν στον κατάλογο του άρθρου, εκτός και αν επαναπαύεται με την λέξη “δήθεν” που έγραψε.

Τώρα που “(παρα)γνωριστήκαμε” με τους παπάδες, καλό θα είναι να αποφασίσουν να απαντήσουν και στην ανοιχτή επιστολή που τους έστειλα προ “αμνημονεύτων χρόνων”, μιας και τώρα ασχολούνται με τον “Σπορέα” και κατά συνέπεια θα έχουν γνώση της επιστολής μου αυτής.

 

Περνάμε τώρα στο.. “δια ταύτα” που για σοβαρούς Χριστιανούς δεν είναι η Μασονία, αλλά…

Η φράση του παπά Κολλά (πέμπτη παράγραφος) για τον Μητροπολίτη Γερμανό, “… ως ο καλός ποιμήν”, με το οριστικό άρθρο “Όμικρον“, δείχνει για άλλη μια φορά την αναξιότητα του ιερατείου, διότι ο τίτλος αυτός ανήκει μόνον στον Ιησού Χριστό, Τον Μοναδικό καλό Ποιμένα (Ιωάννης: ι’ 11 και 14), ενώ τον κάθε υπεύθυνο εκκλησιών ο Λόγος του Θεού τον ονομάζει, απλά ποιμένα. Άρα, ο Ποιμήν των ποιμένων είναι μόνον ο Ιησούς Χριστός. Δεν ικανοποιεί όμως αυτό τους Βυζαντινόφερτους παπάδες. Θέλουν και αυτόν τον τίτλο να τον κάνουν δικό τους. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Παρθένιος εκτός αυτού, έφερε και άλλους τίτλους, που και ο ίδιος ο διάβολος θα ζήλευε. Απαιτούσε να ονομάζεται με τους βλάσφημους τίτλους, «Πάπας και Πατριάρχης της Μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, Τρίτος και Δέκατος των Αποστόλων (δηλαδή ο 13ος Απόστολος), και Κριτής της Οικουμένης». Αυτός ήταν εξ’ άλλου που με θράσος δήλωσε ότι: «Ο Μωάμεθ ήταν απόστολος του Θεού». Αντί λοιπόν να ασχοληθούν οι ρασοφορούντες με τέτοιου είδους σατανικά εφευρήματα και να τα καυτηριάσουν, ασχολούνται με το ότι ο Μητροπολίτης Γερμανός δεν είναι Μασόνος, και ότι ο “Σπορέας” “πυκτεύει ως εις αέρα δέρων” (πυγμαχεί στον αέρα). Ας είναι…

Ο σφετερισμός των υπουργημάτων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού από το “παπαδικό λόμπυ”, δεν περιγράφεται. Ίσως προβάλει ο παπά Ευστάθιος Κολλάς την δικαιολογία ότι, ο Χριστός είναι ο καλός Ποιμένας για όλους τους πιστούς Χριστιανούς, ενώ ο Γερμανός Β’ είναι ο καλός ποιμένας για το ποίμνιο του μόνο. Την ίδια όμως δικαιολογία προβάλουν οι παπάδες για την μεσιτεία προς τον Θεό λέγοντας ότι, ναι μεν ο Χριστός είναι ο μόνος μεσίτης προς τον Θεό, όπως η Βίβλος μας βεβαιώνει, αλλά η Παναγία και οι άγιοι είναι μεσίτες προς τον Χριστό. Δεν ανέχονται τα λόγια του Κυρίου που είπε ότι, “ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού(Ιωάννης: ιδ’ 6). Με λίγα λόγια… “αύτη εστίν η αντιβιβλική παπαδική (παρα)λογική”.

Το μόνο σίγουρο “άγιοι” ιερείς, είναι ότι, είσθε βάρος και ζημία στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Πρώτον, τον επιβαρύνετε με το να “ξεζουμίζετε” την τσέπη του Έλληνα φορολογουμένου, αφού πληρώνεστε από το κράτος ως κηφήνες-μισθωτοί, και δεύτερον με κάθε τρόπο προσπαθείτε να αρπάξετε ότι απόμεινε στο πορτοφόλι του μεροκαματιάρη, με “ταρίφα” σε γάμους, κηδείες, μνημόσυνα, βαπτίσεις (με το πρόσχημα του… “ότι έχετε ευχαρίστηση“), και το χειρότερο, επιδιώκετε να καρπωθείτε τυχόν περιουσιακά στοιχεία αφελών και θρησκόληπτων ανθρώπων που έκαναν το λάθος να σας… πιστέψουν!!! Παραδείγματα τέτοια έχουμε ουκ ολίγα. Το χειρότερο όμως με την ύπαρξη σας είναι αυτό που είπε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ότι στην Βασιλεία του Θεού: “σεις δεν εισέρχεσθε ουδέ τους εισερχομένους αφίνετε να εισέλθωσιν” (Ματθαίος: κγ’ 14).

Αποδείξατε ως ιερατείο, ότι, απορρίπτετε τον Χριστό και λατρεύετε τον χρυσό. Ακούγεται συχνά το της αληθινής παροιμίας, ότι, “όσο μαύρο είναι το ράσο σας τόση μαύρη είναι και η ψυχή σας”. Εξαιρούμε ασφαλώς του ιερείς που εν αγνοία τους εξακολουθούν να ιερουργούν τα… είδωλα. Αυτούς θα τους επισκευθεί ο Θεός με την αλήθεια Του, και αν έχουν μάτια να δουν, θα δουν. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να μη θιγεί η προσωπικότητα σας, το αξίωμα σας, η… κοιλιά σας, γι’ αυτό ασχολείστε με το να υπερασπιστείτε κάποιο όνομα που συγκαταλέχθηκε δικαίως ή αδίκως στους κόλπους της Μασονίας ή και όπου αλλού, και συστηματικά αδιαφορείτε πλήρως για τις αλήθειες του Ευαγγελίου όσον αφορά την Βιβλική τοποθέτηση για το ιερατείο και τους ιερείς που ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός κατάργησε με την Λυτρωτική Του θυσία στον Σταυρό. Εδώ έχει ισχύ η ρύση του Ευαγγελίου απευθυνόμενη δια στόματος του Κυρίου στους Γραμματείς και Φαρισαίους λέγοντας τους, “Οδηγοί τυφλοί, οίτινες διυλίζετε τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνετε” (Ματθαίος: κγ’ 24). Προς εντροπή σας το λέω.

********

Γιώργος Οικονομίδης
“Σπορέας”
29/11/2007
 

(Διαβάστε και το δημοσιευθέν μας άρθρο για το εξώδικο του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού προς τον “Σπορέα”)

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.