Στην παρούσα στήλη θα δημοσιεύουμε τις επιστολές που αποστέλλονται από τον “Σπορέα” στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών “και πάσης Ελλάδος” κ. Ιερώνυμο.

 
Μετά από τήν απαξίωση τού παπά Κυριακού Τσουρού (Γραμματέας τού Αντιαιρετικού Αγώνος) στίς επιστολές πού τού απέστειλα γιά τίς αιρετικές θέσεις τού κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου από τήν ΟΟΔΕ, συνεχίζω τήν προσπάθεια νά λάβω απάντηση γιά τήν θέση τής Ορθοδόξου Εκκλησίας επί τού ζητήματος, αποστέλλοντας επιστολές στόν Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος κύριο Ιερώνυμο, όπου καί ακολουθούν:
 
 

20 Φεβρουαρίου 2008

Γιώργος Οικονομίδης

Εκδότης Ιστοσελίδας

https://sporeas.gr

Melbourne – Australia

 

Προς τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριον Ιερώνυμον

Αγαπητέ και σεβαστέ Γέροντα,

Αναγκάζομαι να προβώ στην κίνηση μου αυτή, στέλνοντας σας το παρόν μήνυμα -αναγνωρίζοντας παράλληλα και την πολυτιμότητα του χρόνου σας-, όμως τα δείγματα που μας δώσατε με την εκλογή σας στο Αρχιεπισκοπικό «σκαμνί», αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα σας για μεγάλες αλλαγές στον εκκλησιαστικό χώρο καθώς είστε αποφασισμένος να πατάξετε τα όποια κακώς κείμενα ταλανίζουν την Ελλαδική Εκκλησία.

Σεβαστέ μου Γέροντα, η παράκληση μου προς το πρόσωπό σας, είναι να πάρετε θέση σε κάποιες αιρετικές διδασκαλίες, που μερικοί Ιεράρχες αποδέχονται αδιαμαρτύρητα, ενώ κάποιοι άλλοι αποφεύγουν να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στο ερώτημα μου για το εν λόγω θέμα. Ας μη σας κουράσω άλλο.

Σε βιβλίο του συγγραφέα κ. Νικόλαου Μαυρομάγουλου, με τίτλο «Αναζητώντας την Αλήθεια», που εκδόθηκε από την Ι.Μ. Μαχαιρά Κύπρου (Απρίλιος 2004), μας δείχνει ο συγγραφέας την αντίθεση του στις διδασκαλίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου και γαλουχήθηκε εκ νηπιόθεν επί εικοσιένα (21) έτη. Το βιβλίο αυτό έγινε αποδεκτό από την Εκκλησία της Ελλάδος ως ένας «οδηγός» προς αποφυγήν της πλάνης που υπάρχει στους κόλπους της οργάνωσης των μαρτύρων του Ιεχωβά. Αρκετοί Ιεράρχες με εξέχουσα θέση στην εκκλησία, έδωσαν τους επαίνους τους για το εν λόγω βιβλίο, και μεταξύ τους ήταν και ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Όμως, στο εν λόγω βιβλίο, μεταξύ άλλων, υπάρχει, στο 40ό κεφάλαιο, και η αντιβιβλική υποστήριξη του συγγραφέα, ότι, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν έχυσε το Αίμα Του για τις αμαρτίες των ανθρώπων, διότι –όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας- «ο Θεός δεν είναι ένας αδίστακτος κακός Θεός που να ζητάει τον θάνατο του δικαίου (Ιησού Χριστού) χάριν των αδίκων (αμαρτωλών ανθρώπων)». Παράλληλα δε, αρνείται και την αιώνια ύπαρξη της κολάσεως.

Ο συγγραφέας κ. Μαυρομάγουλος, είναι βασικό στέλεχος την Ορθόδοξης (όπως υποστηρίζει) Ιστοσελίδας Ο.Ο.Δ.Ε. (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας), και επισκεπτόμενος κάποιος τον χώρο αυτό, μπορεί να διαβάσει την αρθρογραφία αυτού του κυρίου. Σε άρθρα του υποστηρίζει ότι, ο Αδάμ δεν ήταν πρωτόπλαστος, και ότι πρίν από τον Αδάμ υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι απ’ όπου ο Θεός τον διάλεξε από ανάμεσά τους για να τον κάνει κατ’ εικόνα Του, με σκοπό, να καταφέρει ο Αδάμ να νικήσει τον θάνατο. Όμως, εφ’ όσον –συνεχίζει ο αρθρογράφος- ο Αδάμ δεν τα κατάφερε, ο Θεός έστειλε τον Ιησού Χριστό στη γη, όχι για να θυσιαστεί για τις αμαρτίες των ανθρώπων, αλλά τον έστειλε ως «δόλωμα» για να ξεγελάσει τον σατανά, και ο σατανάς να την «πατήσει» -όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κ. Μαυρομάγουλος- και να μπορεί ο άνθρωπος να νικήσει τον θάνατο στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, μιάς και ο Αδάμ δεν τα κατάφερε. Οι απόψεις του αυτές, αλλά και πολλές άλλες, ο κ. Μαυρομάγουλος δηλώνει ότι: «είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό».

Αυτές τις απόψεις, με γραπτές δηλώσεις τους κάποιοι Ιεράρχες, τις ασπάζονται ως φαίνεται, διότι συγχαίρουν την ομάδα της ΟΟΔΕ για τις «σωστές και καθ’ όλα ορθόδοξες» θέσεις τους. Μεταξύ των ιεραρχών, είναι και ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Γ. Μεταλληνός, όπου και έχει στενές σχέσεις με την εν λόγω ομάδα. Εκμυστηρεύτηκε δε, σύμφωνα με δήλωση του κ. Μαυρομάγουλου, ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της αντιβιβλικής θεωρίας της εξέλιξης, αλλά δεν το δηλώνει δημόσια. Για τις παραπάνω αιρετικές θέσεις του κ. Μαυρομάγουλου, απευθύνθηκα με σειρά επιστολών μου (έξι το σύνολο) στον Γραμματέα του «Αντιαιρετικού αγώνος» Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κυριακό Τσουρό, όμως συστηματικά με αγνόησε. Θεώρησα καλό, και του το είπα, ότι, θα αποστείλω την αλληλογραφία μου μαζί του, με το ερώτημα μου, και στα λοιπά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως εφ’ όσον δεν μου απαντά. Τέλος, σε τηλεφωνική μου επικοινωνία μαζί του, μου δήλωσε ότι αυτός δεν είναι αρμόδιος να απαντάει σε τέτοιου είδους ερωτήματα, και του είπα ότι θα αναγκαστώ να ενοχλήσω εσάς σεβαστέ μου Γέροντα, για να πάρω απάντηση στο ερώτημα μου, εάν η Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει και αποδέχεται τέτοιου είδους διδασκαλίες, που ο κ. Μαυρομάγουλος και η ομάδα του συστηματικά προωθούν.

Την απάντηση σας θα την συμπεριλάβω, προς ενημέρωση των αναγνωστών μου, σε στήλη της αλληλογραφίας μου μαζί σας, που θα δημιουργήσω στην Ιστοσελίδα μου sporeas.gr και παρακαλώ να μου γράψετε την άποψη σας όποια και να είναι αυτή.

Σεβαστέ μου Γέροντα, ευχαριστώ για την ώρα που διαθέσατε στην ανάγνωση της επιστολής μου αυτής.

Την όλη αλληλογραφία μου με τον Πρωτ. Κ. Τσουρό, θα την βρείτε -εάν σας ενδιαφέρει- στον δεσμό ΕΔΩ.

 

Εν Κυρίω

Γιώργος Οικονομίδης

http://www.sporeas.com

www.sporeas.gr

www.sporeas.eu

ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

 

(25/02/2008)
πρός: archbishop@ecclesia.gr

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΩΣ ΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (20/02/2008) ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.

 
 

10/03/2008

Προς τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριον Ιερώνυμον

Επιστολή 2η

Αγαπητέ και σεβαστέ Γέροντα,

Την δεύτερη μου επιστολή σας γράφω για το ίδιο θέμα (ακολουθεί παρακάτω προς υπενθύμιση σας) για το οποίον ακόμη δεν έλαβα την απάντηση σας. Θέλω δε να πιστεύω, ότι, δεν θα ακολουθήσετε την τακτική του πρωτοπρεσβυτέρου κ. Τσουρού, που συστηματικά περιφρόνησε και απαξίωσε να απαντήσει στο φλέγον αυτό ζήτημα που έχει σχέση με την πνευματική κατάρτιση του Χριστιανού.

Δέν θα ενοχλούσα το ιερατείο, εάν αυτό το ιερατείο δεν είχε ασχοληθεί με τους συντελεστές της ΟΟΔΕ, και με τον κ. Μαυρομάγουλο ιδιαίτερα, επαινώντας τα όσα γράφουν. Μπορώ και μόνος μου να αντικρούσω (όπως και το έκανα) τις όποιες αντιβιβλικές διδασκαλίες του κ. Μαυρομάγουλου και Σία, αλλά η επίσημη τοποθέτηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ενδιαφέρει πλήθος πιστών που επισκέπτονται τον ιστοχώρο μου, και εφ’ όσον έλαβαν γνώση της αλληλογραφίας μας, έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν και την τοποθέτηση σας στο θέμα αυτό.

Παρακαλώ, σεβαστέ μου Γέροντα, δώστε μου απάντηση στο ερώτημα μου, διότι και εγώ με την σειρά μου απευθύνομαι στους αναγνώστες μου, ενημερώνοντας τους για την δική σας θέση και άποψη στις όποιες αιρετικές διδασκαλίες.

Την σιωπή σας, που θέλω να πιστεύω ότι δεν θα εξακολουθήσει, κάποιοι μπορεί να την εκλάβουν ως δισταγμό, στο να μην τοποθετείστε αναλόγως, διότι εξέχοντες ιεράρχες, και μεταξύ αυτών και ο αποθανών Χριστόδουλος, έδωσαν την συγκατάθεση τους στις αιρετικές διδασκαλίες του κ. Μαυρομάγουλου, που αποτυπώθηκαν στο βιβλίο του “Αναζητώντας την αλήθεια”, αλλά και άλλες, που βρίσκουμε διάσπαρτες στην ορθόδοξη ιστοσελίδα που συνεργάζεται.

Πιθανόν να συμπεράνουν οι αναγνώστες μου, ότι, πιστεύετε στις απόψεις του κ. Μαυρομάγουλου, όπως τις πιστεύουν και άλλοι ιεράρχες, γι’ αυτό και δεν απαντάτε, ή δεν απαντάτε για να συγκαλύψετε τις νέες αυτές διδαχές που έρχονται να προστεθούν στην ορθόδοξη θεολογία. Αρνούμαι να δεχθώ κάτι τέτοιο, διότι τα δείγματα που μας δείξατε εξ’ αρχής, μαρτυρούν το αντίθετο.

Αγαπητέ μου Γέροντα, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών, τί απαντάτε στις αξιώσεις του κ. Μαυρομάγουλου, ότι:

· Ο πρωτόπλαστος Αδάμ δεν ήταν ο πρώτος άνθρωπος, εφ’ όσον υπήρχαν και άλλοι πριν απ’ αυτόν, ότι:

· Δέν υπάρχει αιώνια κόλαση, ότι:

· Η Αγία Γραφή δεν είναι Θεόπνευστη, ότι:

· Η Αγία Γραφή δεν είναι ο Λόγος του Θεού, ότι:

· Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν θυσιάστηκε για τις αμαρτίες μας, αλλά πέθανε για να ξεγελάσει τον διάβολο, με σκοπό την απόκτηση της αθανασίας του ανθρώπου, κάτι που ο Αδάμ δεν κατάφερε, ότι:

· Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών, είναι αποδεκτή, ότι:

· Οι απόψεις αυτές του κ. Μαυρομάγουλου, «είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό».

Εύλογο το ερώτημα μου, όσον αφορά τις διδασκαλίες αυτές (που σωστότερο είναι να αποκαλούνται εταιροδιδασκαλίες) και θα περιμένω την απάντηση σας.

Υ.Γ. Υλοποιώντας την υπόσχεσή μου στον κ. Τσουρό, για αποστολή την αλληλογραφίας μου στα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης), την απέστειλα -αρχής γενομένης- στο κανάλι ALTER, με κάποιο σχόλιο μου για την σιωπή της εκκλησίας, στον κ. Τέρενς Κουΐκ και στην εκπομπή του “Καλημέρα με τον Τέρενς”, περιμένοντας -ίσως- την ανταπόκριση του. Θα ακολουθήσουν και άλλα μέσα ενημερώσεως, έως ότου λάβω απάντηση στο ερώτημα μου.

Σεβαστέ Γέροντα,

σας χαιρετώ εν Κυρίω

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης

https://sporeas.gr

ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

 

24/03/2008

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης Ιστοχώρου

https://sporeas.gr

 

Προς τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Ιερώνυμον

Επιστολή 3η

 

Αγαπητέ κύριε Ιερώνυμε, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών (Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία).

Απευθυνόμενος στο πρόσωπο σας, στις δύο προηγούμενες μου επιστολές, σας απέδωσα τον πρέποντα σεβασμόν, αποκαλώντας σας Σεβαστέ Γέροντα. Λυπούμε να πώ, ότι, θα το αποφεύγω στο εξής, διότι η στάση σας -όσον αφορά την σιωπή σας στο να μου απαντήσετε- μαρτυρεί το αντίθετο του Σεβαστού.

Δέν νομίζετε ότι είναι ακατανόητο, για έναν εξέχοντα ιεράρχη της Ορθόδοξης θρησκείας, όπως -εδώ και λίγες ημέρες- τοποθετηθήκατε εσείς, να περιφρονεί τόσον βάναυσα, Έλληνες πολίτες, που ζητούν λόγο περί της πίστεως σας “εστέ πάντοτε έτοιμοι εις απολογίαν μετά πραότητος και φόβου προς πάντα τον ζητούντα από σας λόγον περί της ελπίδος της εν υμίν” (Α’ Πέτρου: γ’ 15), και που προσπαθούν να περισώσουν ότι απόμεινε στον βυθό της αίρεσης; Αρνείστε να πάρετε θέση στις αιρετικές διδασκαλίες που σας προανέφερα στις προηγούμενές μου επιστολές, και κατά συνέπεια, τις διδασκαλίες αυτές τις προσθέτετε –επίσημα πλέον– στις τόσες άλλες αιρέσεις που συσσωρεύσατε, ανά τους αιώνας, στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και που είναι αντίθετες με τον Λόγο του Θεού, την Αγία Γραφή.

Με την σιωπή σας, που αν την συγκρίνω με την σιωπή του παπά Τσουρού, αλλά και τόσων άλλων ιερωμένων, μας αποδεικνύετε, ότι, είναι συνήθη τακτική σας να συμπεριφέρεστε έτσι μπροστά στο φώς της αλήθειας, και της αποκαλύψεως. Μήν σας διαφεύγει το γεγονός, ότι, υπάρχει και ο δίκαιος Κριτής, που γνωρίζει τα πάντα.

Με την σιωπή σας, αποδέχεστε πλέον -ως Θρησκεία-, και τις εταιροδιδασκαλίες του κ. Μαυρομάγουλου και των συν αυτώ, ότι, δεν υπάρχει αιώνια κόλαση (άρα, μάταια τα -αντιβιλικά- κόλλυβα και τα μνημόσυνα σας), ότι,

ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός δεν πέθανε χάριν των αμαρτιών μας (άρα, τον Χριστιανισμό τον κατακρεουργείτε), ότι,

τον πρωτόπλαστο Αδάμ δεν τον θεωρείτε πρωτόπλαστο (άρα, την Βίβλο την διαψεύδετε), ότι,

δεν θεωρείτε την Αγία Γραφή Θεόπνευστη, και ούτε κάν ως Λόγον Θεού (άρα η αίρεση καλά κρατεί στους κόλπους σας), ότι,

η θεωρία της εξέλιξης των ειδών είναι αληθής, σε αντίθεση με την διδασκαλία της Βίβλου (άρα, είστε και θεομάχοι, υποστηρίζοντας αυτό που και ο Αυστραλίας Στυλιανός είπε, ότι δηλαδή, ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο).

Λίγα είναι αυτά, από τα τόσα, που στην συνέχεια -όσο ζούμε- θα αναλύσουμε, και που αδιαφορείτε ως άνθρωπος και ως ιερωμένος, στην αξίωση του συγγραφέα κ. Μαυρομάγουλου, ότι, οι διδασκαλίες του αυτές, «είναι θέμα χρόνου να γίνουν αποδεκτές από κάθε πληροφορημένο Ορθόδοξο Χριστιανό». Είστε συνυπεύθυνος στην όποια κατάληξη του θέματος τούτου. Πάντως, δεν θέλω να συνεργήσω και εγώ στην πλάνη αυτή και την απάτη -διότι περί τούτου πρόκειται-, γι’ αυτό θα συνεχίσω τον καλόν αγώνα, που αν υποθέσουμε ότι έχω λάθος, δείχνετε να είστε ανίκανος να μου το αποδείξετε. Ή μήπως μπορείτε;

 

Με αγάπη Ιησού Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

https://sporeas.gr

 
 

02/05/2008

Γιώργος Οικονομίδης

εκδότης Ιστοχώρου

https://sporeas.gr

 

Προς τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών κ. Ιερώνυμον

Επιστολή 4η

 

Αγαπητέ κύριε Ιερώνυμε, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών (Ορθόδοξη Ελλαδική Εκκλησία).

Παρ’ ότι εσιωπήσατε στις προηγούμενες μου τρείς (3) επιστολές, περί των αιρετικών διδασκαλιών από ορθόδοξο συγγραφέα, όπου και εξέχοντες ορθόδοξοι ιεράρχες επικρότησαν αυτές τις διδασκαλίες, σας αποστέλλω και την τετάρτη παρούσα μου επιστολή κλείνοντας αυτό το θέμα.

Εδείξατε -δυστυχώς- ότι στερείστε παντελώς Βιβλικών επιχειρημάτων στο να μου απαντήσετε, και προτιμήσατε την σιωπή, όπως έκανε και ο γραμματέας της “Συνοδικής Επιτροπής επί των αιρέσεων” κ. Κυριακός Τσουρός. Την Βιβλική ρήση εστέ πάντοτε έτοιμοι εις απολογίαν μετά πραότητος και φόβου προς πάντα τον ζητούντα από σας λόγον περί της ελπίδος της εν υμιν” (Α’ Πέτρου: γ’ 15), φαίνεται ότι την αγνοείτε, ενώ επιμένετε να αυτοαποκαλείστε “Διάδοχος” των Αποστόλων. Πώς μπορεί να είστε “διάδοχος” αυτών, από την στιγμή που απαξιώνετε τις εντολές τους; Πώς μπορεί να είστε “διάδοχος” αυτών, από την στιγμή που αποδέχεστε και προωθείτε διδασκαλίες τις οποίες καταδίκασαν ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και οι Απόστολοι Του;

Είναι καιρός να πάρετε θέση επιτέλους, και να μη κρύβεστε πίσω από το ένδυμα του προβάτου. Εκτός εάν επιμένετε στην προτιμητέα σιωπή σας.

Την προηγούμενη αλληλογραφία μου θα την βρείτε στον δεσμό ΕΔΩ.

 

Με αγάπη Ιησού Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

https://sporeas.gr

 
 
 
05/05/2008

“Σπορέας”: Από τις 20 Φεβρουαρίου, που αποστέλλουμε επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, και δεν λαμβάνουμε απάντηση, λάβαμε σήμερα το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

 

From: ARCHBISHOP of the Greek Church

To: ‘George Economidis’

Subject: RE: Προς Ιερώνυμον Επιστολή

Χριστός Ανέστη!

 

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

Παρακαλούμε αποστείλετε το μήνυμά σας απευθείας στο ιδιαίτερο γραφείο του Μακαριωτάτου.

 

Τηλ.: 210 3352301, 210 3352319

Fax: 210 3250349

E-mail: arch@ath.forthnet.gr

 

Διεύθυνση:

Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον

Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κ.κ. Ιερώνυμον

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Αγίας Φιλοθέης 21

Τ.Κ. 105 56 Αθήνα

Κλάδος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Διαδικτύου της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Συμπτωματικά, σήμερα (05/05/2008) στην ελληνική τηλεόραση (σε κάθε κανάλι), συζητούν την ακατανόητη συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν νεαρός δολοφόνος που απέδρασε οπλισμένος κάτω από την “μύτη” των αστυνομικών και μπήκε σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης, η νεαρή κοπέλα -κόρη του ιδιοκτήτη του καταστήματος- τηλεφώνησε στην αστυνομία -στον γνωστό αριθμό “100”, και ο αστυνομικός της είπε να τηλεφωνήσει στον ιδιαίτερο αριθμό της άμεσης δράσης της περιοχής της, αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την σύλληψη του δράστη, και βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή της κοπέλας, αντί ο ίδιος να κινηθεί άμεσα και να ταρακουνήσει το σύστημα, όπως γίνεται σε… πολιτισμένες χώρες.

Κάτι παρόμοιο -δυστυχώς- μας θύμισε και το εν λόγω μήνυμα της Ελλαδικής Εκκλησίας. Από τον Φεβρουάριο του παρόντος έτους, ενώ λαμβάνανε τις επιστολές μου, αδιαφορούσαν συστηματικά, και τελικά μου προτείνουν να απευθυνθώ στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου, αντί αυτοί οι ίδιοι να ενημερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο παραδίδοντας του τις επιστολές μου, διότι εστάλησαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Αρχιεπισκοπής, και προσωπικά στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο. Πέραν τούτου, εάν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, δεν έλαβε γνώση των επιστολών μου, οφείλω να ανασκευάσω την άποψη μου για το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, όπως αναγράφω στις παραπάνω επιστολές μου, και απευθυνόμενος στο ιδιαίτερο γραφείο του, θα περιμένω την άμεση ανταπόκριση του.

 

Ακολουθεί η επιστολή μου στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

 

05/05/2008

Επιστολή 5η

 

Γιώργος Οικονομίδης

Εκδότης Ιστοσελίδας

https://sporeas.gr

Melbourne – Australia

 

Αγαπητέ και σεβαστέ Γέροντα, κ. Ιερώνυμε, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών.

Σας απέστειλα τέσσερις (4) στο σύνολο ηλεκτρονικές επιστολές στην διεύθυνση archbishop@ecclesia.gr αρχής γενομένης από τον παρελθόντα μήνα Φεβρουάριο. Έως τώρα δεν έλαβα απάντηση, και αυτό με ανάγκασε να σας παρουσιάσω, στις δύο (2) τελευταίες επιστολές μου, ως άτομο που αδιαφορεί και περιφρονεί τον επιστολογράφο του. Ενημερώθηκα σήμερα (5η Μαΐου 2008), με ηλεκτρονική επιστολή από το Αρχιεπισκοπικό σας περιβάλλον, ότι την επιστολή μου θα πρέπει να την αποστείλω στο ιδιαίτερό σας γραφείο, όπου και το κάνω. Η επιστολή που έλαβα είναι η εξής:

(εδώ ακολουθούσε η παραπάνω επιστολή που έλαβα από την Αρχιεπισκοπή)

*****************

Σε περίπτωση που πράγματι δεν ελάβατε γνώση των επιστολών μου, σας παρακαλώ τις εν λόγω δύο (2) “αυστηρές” επιστολές μου, να τις θεωρήσετε ως μηδέποτε γραφθείσες.

***Σας αποστέλλω, παρακάτω, εκ νέου το πρώτο μου μήνυμα που σας εστάλη τον περασμένο Φεβρουάριο, για να λάβετε γνώση των ερωτημάτων μου, και θα περιμένω την τοποθέτηση σας επί του (ανα)θέματος.

Όλες τις επιστολές μου, τις οποίες δεν απέσυρα ούτε και τροποποίησα στην Ιστοσελίδα μου, για να δείτε τί “ζημιά” έκανε η απόκρυψη τους από το περιβάλλον σας, που δεν σας απεδόθησαν ως έπρεπε, θα τις βρείτε στον δεσμό: ΕΔΩ.

 

Με αγάπη Ιησού Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

https://sporeas.gr

ηλεκτρονική διεύθυνση:

***********************************

Επανάληψη της πρώτης μου επιστολής:

(στήν θέση αυτή  ακολουθούσε η 1η επιστολή που υπάρχει στην παρούσα σελίδα, επάνω)

 

Προς εξασφάλιση της παραλαβής από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο της εν λόγω επιστολής μας, στις 08/05/2008 απεστάλη η επιστολή και μέσω τηλεομοιοτύπου (fax) στον αριθμό που μας απέστειλε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η απόδειξη του fax ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΑΙΣΙΟ.

 

 

21/05/2008

Επιστολή 6η

 

Γιώργος Οικονομίδης

Εκδότης Ιστοσελίδας

https://sporeas.gr

Melbourne – Australia

ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

21 Μαΐου 2008

Αγαπητέ κ. Ιερώνυμε, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών,

με ηλεκτρονικές μου επιστολές από:

20 Φεβρουαρίου 2008

25 Φεβρουαρίου 2008 (επανάληψη της επιστολής)

10 Μαρτίου 2008

24 Μαρτίου 2008

02 Μαΐου 2008

05 Μαΐου 2008

καθώς επίσης και αποστολή της τελευταίας μου επιστολής (05/05/2008) όπου σας απεστάλη και με τηλεομοιότυπο (fax), σας παρεκάλεσα να τοποθετηθείτε, ως άρχων της ελλαδικής ορθόδοξης εκκλησίας, σε θέματα, ορθοδόξου συγγραφέα, που έχουν αιρετική τοποθέτηση, αντίθετη προς τον Λόγον του Κυρίου, την Αγία Γραφή. Τις αιρετικές αυτές απόψεις του εν λόγω συγγραφέα (κ. Νικολάου Μαυρομάγουλου) τις ασπάζονται εξέχοντες ορθόδοξοι ιεράρχες, γι’ αυτό εξ’ άλλου και απευθύνομαι στην Εκκλησία της Ελλάδος αιτούμενος -ως Έλλην πολίτης και Χριστιανός– την επίσημη τοποθέτηση σας. Σείς όμως, αν και υποχρεούστε από τον Νόμον να απαντήσετε, με αγνοείτε έως τώρα.

Θα περιμένω την τοποθέτησή σας έως το τέλος του παρόντος μηνός Μαΐου, και αν μέχρι τότε δεν λάβω την απάντησή σας, θα το εκλάβω ως αδυναμία εκ μέρους σας να απαντήσετε και θα τοποθετηθώ αναλόγως στην Ιστοσελίδα μου, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, κλείνοντας το θέμα αυτό, και περνώντας σε άλλο θέμα, σπουδαιότερο του πρώτου.

 

Με αγάπη Ιησού Χριστού

Γιώργος Οικονομίδης

https://sporeas.gr

 
 

05/06/2008

Επιτέλους ήλθε, όμως, με το γνωστό “ναι μέν, αλλά…”

Μετά απο την πολύμηνη αναμονή μας στο να λάβουμε απάντηση στα ερωτήματά μας από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ελάβαμε σήμερα (5η Ιουνίου 2008) ηλεκτρονική επιστολή-απάντηση απο το ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου κυρίου Ιερωνύμου, όπου και το αποδίδουμε στην μεγαλύτερη δημοσιότητα που άρχισε να παίρνει στα ΜΜΕ η υπόθεση μας.

Η επιστολή αυτή -δυστυχώς- δείχνει υπεκφυγή στο να τοποθετηθούν αναλόγως σε ένα τόσο σοβαρό θεολογικό θέμα, που θίγει βάναυσα την θεολογική και την πνευματική κατάρτιση των ορθοδόξων πιστών χριστιανών. Η θεολογική παρεκτροπή του κ. Μαυρομάγουλου και των σύν αυτώ, που μέρος της αναγράφεται στα ερωτήματά μας, όπου Ορθόδοξοι Ιεράρχες επαίνεσαν και επικρότησαν (άλλως δεν θα “ενοχλούσαμε” την Εκκλησία), είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι (εμμέσως πλην σαφώς) αποδεκτές και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εφόσον μας ζητούν να λάβουμε απαντήσεις από τον αιρεσιάρχη ΟΡΘΟΔΟΞΟ συγγραφέα κ. Μαυρομάγουλο. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να συμπεράνουμε, ότι: ή προσπαθεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών να αποτρέψει τυχόν σύγκρουση της με τους Ιεράρχες που ταυτίζουν τις απόψεις τους με τις απόψεις του κ. Μαυρομάγουλου και των συνεργατών του, ή ότι δέχεται τέτοιες αιρετικές διδασκαλίες, αλλά, δεν έχει το θάρρος να τις διδάξει δημόσια αφήνοντάς τες να αιωρούνται έως ότου πάρουν την θέση τους στις καρδιές των πιστών στον κατάλληλο καιρό.

Είναι δε απορίας άξιο, γιατί μας παραπέμπουν στον συγγραφέα ενώ γνωρίζουν πως οι απόψεις του περί των Βιβλικών Αληθειών είναι πέρα για πέρα αντιβιβλικές, και δεν σπεύδουν, ως πρέπει, να προστατέψουν το ποίμνιό τους από λύκους με ένδυμα προβάτου; Αυτή την κίνησή τους πάντως, μπορούμε να την εκλάβουμε και ως απαξίωση να ασχοληθούν με τον κ. Μαυρομάγουλο και την ΟΟΔΕ, καθώς και την επιφύλαξή τους στο να έρθουν, όπως προείπαμε, σε σύγκρουση με τους λοιπούς ιεράρχες που επαίνεσαν το εν λόγω βιβλίο. Η άλογη στάση της Αρχιεπισκοπικής αυλής όμως, στο να προλάβει την εξάπλωση των αιρετικών αυτών διδασκαλιών, είναι χωρίς αμφιβολία ακατανόητη και αντιχριστιανική. Υποστηρίζουν, εσφαλμένα, ότι αυτοί είναι που “καθοδηγούν” το ποίμνιο τους στην αλήθεια(!!!).

Πώς μπορεί κάποιος να εφαρμόσει τα λόγια του Απ. Παύλου, που γράφει: Σας παρακαλούμεν δε, αδελφοί, να γνωρίζητε τους όσοι κοπιάζουσι μεταξύ σας και είναι προεστώτες σας εν Κυρίω και σας νουθετούσι” (Α’ Θεσσαλονικείς: ε’ 12) και να τιμά τους προεστώτες του που λένε ότι τον οδηγούν στην αλήθεια, όταν η Αρχιεπισκοπική αυλή αλλά και οι υπεύθυνοι του Αντιαιρετικού Αγώνος, αδιαφορούν και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις διακηρύξεις του Λόγου του Θεού, που μας προειδοποιούν ότι: “…και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας…” (Β’ Πέτρου: β’ 1), και αφήνουν την αίρεση να κτυπά βάναυσα το ποίμνιό τους;

Δυστυχώς όμως, η Εκκλησία της Ελλάδος κωφεύει και εθελοτυφλεί!!! Κατά συνέπεια, κλείνουμε εδώ μόνο αυτό το θέμα με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ θα συνεχίσουμε -ως ιδιώτες πάντα- να αντικρούουμε τις όποιες εταιροδιδασκαλίες, και να λέμε τις Βιβλικές αλήθειες, εφόσον η επικρατούσα Εκκλησία… ή αδιαφορεί ή αδυνατεί. Αναμφιβόλως ισχύει το δεύτερο…

 

Ακολουθεί η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου

 
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ
ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 21
105 56 ΑΘΗΝΑ
 
Αριθμ. Πρωτ./Γ/ΕΞ/ 1746/2008
 
Εν Αθήναις, τη 30ή Μαΐου 2008
 
Αξιότιμον
κον Γεώργιον Οικονομίδην
sporeas@………..
 
Αξιότιμε κε Οικονομίδη,
 
Σας ενημερώνουμε ότι ελήφθη η επιστολή σας και ανεγνώσθησαν οι ενστάσεις σας για τις θεολογικές θέσεις του αντιαιρετικού εγχειριδίου στο οποίο αναφέρεσθε. Εξηγήσεις επί των γραφομένων δύναται, ώς εικός, να σας παράσχη μόνον ο συγγραφέας του, εις τον οποίον δέον όπως απευθυνθείτε.
 
Μετ’ ευχών,
 
Εκ του Ιδιαιτέρου Γραφείου
του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου
 
Αρχιμ. Αθηναγόρας Δικαιάκος
 
 
 

Παρατήρηση:

Στην τελευταία μας επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο, λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστημεν απο την αδιαφορία (αδυναμία) της Εκκλησίας να μας απαντήσει, θέσαμε ως “αίτημα” πως εάν δεν λάβουμε απάντηση έως το τέλος του μηνός Μαΐου 2008, θα απευθυνθούμε στα λοιπά ΜΜΕ για περισσότερη ανάδειξη του θέματός μας, όπως και το πράξαμε. Την απάντηση της Εκκλησίας την λάβαμε ηλεκτρονικά την 5η Ιουνίου και παρατηρήσαμε στην επιστολή τους να έχουν πρωτοκολλημένη ημερομηνία την 30ή Μαΐου.

Έξι ημέρες (δεδομένου ότι ο Μάιος τελείωνε στις 31) για να λάβουμε την επιστολή ηλεκτρονικά, μάλλον… πολλές δεν είναι;

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

 
Γιώργος Οικονομίδης
5η Ιουνίου 2008
“sporeas.gr”
 
 
 Πρώτη δημοαίευση Φεβρουάριος 2008
Δεύτερη δημοσίευση 07 Οκτωβρίου 2012
 
 
Διαβάστε επίσης:
 
Αίρεση [ΟΟΔΕ] και… ο “Αντιαιρετικός Αγώνας” της Ιεράς Συνόδου (Εκκλησία της Ελλάδος)
 
ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ “ΣΠΟΡΕΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ “ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΣΟΥΡΟ”
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.