του Γιώργου Οικονομίδη

 

“… μήποτε έλθω και πατάξω την γην με ΑΝΑΘΕΜΑ” (Μαλαχίας: δ΄ 6). Αυτά είναι τα τελευταία λόγια της Παλαιάς Διαθήκης, ΑΝΑΘΕΜΑ!!! 

Τι τρομερό αλήθεια, να πέσει κανείς στα χέρια του Ζωντανού Θεού για κρίση!

 

Η Παλαιά Διαθήκη δίδαξε τον τότε αρχαίο κόσμο, πώς πρέπει να περπατάει στον δρόμο του Θεού, εάν θέλει να δει κάποτε το πρόσωπο Του. Η αμαρτία όμως, πλούσια και περίσσια, δεν άφηνε τον άνθρωπο να ανοίξει τα μάτια του και να δει την αλήθεια κατάματα.

 

Τι να πρωτοθυμηθούμε από την Παλαιά Διαθήκη;

Για την αποστασία και ανταρσία του ανθρώπου ενάντια στον Θεό;

Τον Αδάμ που υπάκουσε στην Εύα αντί στον Θεό;

Τον Κάιν που σκότωσε τον Άβελ;

Τον κόσμο ολόκληρο που χάθηκε με τον κατακλυσμό, πλην του Νώε με την οικογένεια του;

Την Βαβέλ, που έκτιζαν πύργο να “φτάσουν” στον Θεό;

Τα Σόδομα και Γόμορρα;

Την απιστία του λαού Ισραήλ, κατά την έξοδο τους από την Αίγυπτο;

Τον Σαμψών που πρόδωσε τον μυστικό του στην Δαλιδά;

Τον Δαβίδ που θέλησε την γυναίκα του στρατηγού του;

Τον Σολομώντα που ενώ τα είχε όλα, έχασε τα πάντα, λόγω της αμαρτίας του με ξένες γυναίκες;

Και τόσα πολλά παραδείγματα που μας αποδεικνύουν πόσο είναι διεφθαρμένη η καρδιά του ανθρώπου.

Ένα μεγάλο ΑΝΑΘΕΜΑ μας άξιζε και θα χάναμε για πάντα αυτό που ο Θεός έκανε να απολαμβάνουμε,… την αιώνια ζωή. Θα ήταν άδικος τότε ο Θεός; ΟΧΙ, γιατί η δικαιοσύνη Του θα φαινόταν τρανή μπροστά μας, όπως φάνηκε και η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ. Αυτή η αγάπη είναι πράγματι ανεξήγητη! Στο ευαγγέλιο του Ιωάννη 3: 16, διαβάζουμε:

” Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον”.

Αυτή η αγάπη έγινε για εμάς το αντίδοτο από το δηλητήριο που πίναμε και σίγουρα θα μας σκότωνε. Τα λύτρα που έπρεπε να πληρώσουμε για να ελευθερωθούμε από τα δεσμά της αμαρτίας, τα πλήρωσε ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, που έγινε ο ίδιος κατάρα και αμαρτία, (Γαλάτας: 3, 13) για να μπορέσουμε να υπερπηδήσουμε εμείς αυτό το ΑΝΑΘΕΜΑ που μας απειλούσε.

Ο ίδιος ο Χριστός, από Θεός Ισχυρός (Ησαΐας: 8: 6) πήρε μορφή δούλου, και έχυσε το άγιο Αίμα Του για να μας χαρίσει μια νέα περίοδο ζωής, την περίοδο της Χάρης. Ας το προσέξουμε καλλίτερα αυτό, ΧΑΡΙΣ και μόνο ΧΑΡΙΣ.

” Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον· ουχί εξ έργων, διά να μη καυχηθή τις”. (Εφεσίους: 2. 8)

Αυτό το δώρο της κατά Χάριν Σωτηρίας, δεν το δέχονται πολλοί, ενώ άλλοι το επιφορτίζουν με βάρη, που ούτε με το μικρό τους δάκτυλο δεν θέλουν να κρατήσουν. Όλοι αυτοί όμως βρίσκονται ακόμα στο ΑΝΑΘΕΜΑ. Για να βρεις την Χάρη του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, πίστεψε σ΄ Αυτόν, αγάπησε Τον και κάνε ότι Αυτός σου ζητάει. Πρόσεχε τι ακούς, τι διαβάζεις και πώς “περπατάς”. Όταν όλα αυτά συμφωνούν με τον Λόγο Του Θεού, να τα δεχτείς. Αν όχι, απόρριψε τα.

Στην χώρα μας την Ελλάδα, δυστυχώς, υπάρχει πνευματικό σκοτάδι, και αυτό οφείλεται στην “κεφαλή” της εκκλησίας και στην κακοδοξία των μισθωτών ποιμένων (Ιωάννης: 1-15).

Ο Μόνος Αρχιερέας μας είναι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ και μας έδωσε το προνόμιο όσοι πιστεύουμε σ΄ Αυτόν, να γίνουμε Βασιλείς και Ιερείς στον Θεό, προσφέροντας πνευματικές θυσίες σ΄ Αυτόν (Α΄ Πέτρου: 2, 5), και (Αποκάλυψις: 1, 6).

Που ήμασταν και που φτάσαμε!

Από το Ανάθεμα λοιπόν, μπήκαμε στην Χάρη και μπορούμε πλέον ελεύθερα μέσω του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να επικοινωνούμε με τον Ζωντανό θεό, δίχως την ψευδομεσιτεία κάποιου άλλου προσώπου. Ένα τέτοιο δώρο θα το αρνηθείς; Μήπως θα ρωτήσεις κι΄ εσύ, όπως κάποιοι άλλοι για την αξία του δώρου; Προσβάλεις Αυτόν που σου το δωρίζει. Το χέρι της Σωτηρίας απλώθηκε, πιάστο πρίν ειναι αργά. Τελειώνει η περίοδος της Χάριτος και η κιβωτός θα κλείσει. Μη βρεθείς έξω, γιατί υπάρχει το ΑΝΑΘΕΜΑ. Έλα στην Χάρη, είναι όφελος.

 

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ.

 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.