τού Γιώργου Οικονομίδη.

MARIAM 1.jpgΗ μακαριοτέρα όλων των εποχών, Μαριάμ, και ταπεινή δούλη του Θεού -κατά την δική της ομολογία- [Λουκάς: α’ 48], και κατά σάρκα μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, έγινε από τους ορθό(κακό)δοξους –συνεργεία του πονηρού“Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ” και δεσπόζει τους πάντες από εκεί που την κατέταξαν τα ασθενή (επιεικής πλέον ο όρος) μυαλά των εθελοτυφλούντων, προβάλλοντας μιά αγία τετράδα στους πιστούς τους.

Με την κάμερα τής sporeas.tv βρεθήκαμε σε ορθόδοξο ναό όπου καί σας μεταφέρουμε την “ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ” (και όχι μόνο) να καλύπτει το σύνολο της οροφής του ιερού της εκεί εκκλησίας, όπου και στο Βίντεο που αμέσως ακολουθεί, παραλληλίζουμε την τοιχογραφία εκείνη με τις ειδωλολατρικές θεότητες.

“Οίτινες μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εις το ψεύδος, και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν την κτίσιν μάλλον παρά τον κτίσαντα, όστις είναι ευλογητός εις τους αιώνας· αμήν” [Ρωμαίους: α’ 25].

Κυκλοφορεί ο μύθος ότι ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ιατρός το επάγγελμα, ζωγράφισε πρώτος την εικόνα της παναγίας, και όμως, για πρώτη φορά κατά τον 5ον αιώνα μ.Χ. βρίσκουμε ναό αφιερωμένο στην Μαριάμ στην Έφεσο, για τον λόγο ότι, η παράδοση λέει πως πέθανε και ετάφη εκεί η μακαρία αγία Παρθένος. Τόσοι αιώνες δηλαδή ήταν στην αφάνεια η εικόνα της Μαρίας, ζωγραφισμένη από τον Λουκά;;;!!!

Οι Ιστορικοί παρατηρούν ότι, η δεισιδαιμονία του όχλου εκείνου της Εφέσου, ήδη είχε κατατάξει την Μαρία στην θέση της άλλοτε θεάς Αρτέμιδος των Εφεσίων, και φανατίζονταν υπέρ της μνήμης της όπως το ίδιο έκαναν και για την θεά Άρτεμις:..

“…έγεινε μία φωνή εκ πάντων των κραζόντων, έως δύο ώρας· Μεγάλη η Άρτεμις των Εφεσίων [Πράξεις Αποστόλων: ιθ’ 34].

Πέραν τούτου, γενικεύθηκε αργότερα η συνήθεια να ονομάζουν τους χριστιανικούς ναούς με τα ονόματα των διαφόρων αγίων, όπου κατά τους πρώτους αιώνες κάτι τέτοιο ήταν άγνωστο στους Χριστιανούς ή εθεωρείτο, το λιγότερο, αίρεση.

MARIAM 2.jpg

 

Περισσότερα καί Βίντεο στήν sporeas.tv

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΕΣΜΟ:

“ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ” ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟ-ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ

 
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.tv
sporeas.gr
 
 
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.