Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: Γιαννης 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ειμαι 18 χρονών και θα ηθελα να σας ρωτησω για κατι που με απασχολει εντονα τον τελευταιο καιρο. Ανοίγοντας καποια μερα την ΚΔ επεσα πανω στο εδάφιο το οποιο αναφερεται στην ασυγχώρητη αμαρτια, τη βλασφημια εναντια στο Αγιο Πνεύμα. Απο εκεινη τη στιγμη μπαινω συχνα εντελως αθελα μου σε πειρασμους αμφισβητωντας για λιγο την αληθεια των πραγματων σε αχεση με το Αγιο Πνευμα επαναφερωντας βεβαια την γνωμη μου αργοτερα στο σωστο αφου βρω αποδειξεις περι του αντιθετου. Ανησυχω λοιπον εντονα και πιστεύω οτι μπορει να εχω διαπραξει την ασυγχωρητη αμαρτια, τη βλασφημια εναντιον του Αγιου Πνεύματος με αυτες μου τις περιεργες σκεψεις και αμφισβητησεις.. Πειτε μου ειναι δικαιολογημενοι οι φοβοι μου? Καπου σε μια ξενη σελιδα διαβασα οτι αυτη η ανησυχια ειναι δειγμα οτι δεν την εχω διαπραξει και οτι αυτη η αμαρτια δεν μπορει να γινει πλεον απο τους συγχρονους ανθρωπους-πιστους. Πειτε μου τι να πιστεψω και πως μπορω να διαπιστωσω αν εχω διαπραξει την ασυγχωρητη αμαρτια? 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Γιάννη,

Η ερώτηση σου αυτή, δείχνει μια σπάνια ειλικρίνεια και από αυτή πάσχει η ανθρωπότητα. Κατ΄ αρχήν, θέλω να σε βεβαιώσω ότι οι φόβοι σου περί βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος, ειναι τελείως αδικαιολόγητοι. Πρέπει να ξέρεις ότι, ο σατανάς αυτό θέλει. Όταν σπείρει στον άνθρωπο τον φόβο – κάθε είδους -, τον έχει περισσότερο υπόδουλο του και δεσπόζει επάνω του όπως αυτός θέλει. Είσαι μικρός ακόμη στην ηλικία, και ειναι εύλογο ότι ακόμη ψάχνεις για την Αλήθεια του Θεού. Τυχόν αμφιβολίες σου περί του Θεού – όταν δεν γνωρίζεις -, δεν σε καταδικάζουν διότι ο Κύριος βλέπει βαθιά μέσα στην καρδιά μας και αναλόγως μας δίδει την γνώση του Προσώπου Του.

Όσον αφορά την βλασφημία του Αγίου Πνεύματος σαν ασυγχώρητη αμαρτία (Ματθαίος: ιβ΄31-32), ο Κύριος μας το τόνισε ειδικά για τους Φαρισαίους – τότε -, που ενώ έβλεπαν τα θαύματα του Ιησού, αφού δεν μπορούσαν να τα αμφισβητήσουν, τα απέδιδαν σε ενέργεια του σατανά και όχι στην δύναμη του Αγίου Πνεύματος, βλασφημώντας έτσι το Άγιο Πνεύμα, δηλαδή έβλαπταν την φήμη Του, αυτό σημαίνει Βλασφημία. Αυτό μας το βεβαιώνει ο Ευαγγελιστής Μάρκος, ότι οι Φαρισαίοι έλεγαν πως ο Ιησούς έχει ακάθαρτο πνεύμα. Τα εδάφια στο Ευαγγέλιο του είναι τα εξής:

“Αληθώς σας λέγω ότι πάντα τα αμαρτήματα θέλουσι συγχωρηθή εις τους υιούς των ανθρώπων και αι βλασφημίαι, όσας βλασφημήσωσιν· όστις όμως βλασφημήση εις το Πνεύμα το Άγιον, δεν έχει συγχώρησιν εις τον αιώνα, αλλ’ είναι ένοχος αιωνίου καταδίκης· διότι έλεγον, (οι Φαρισαίοι) Πνεύμα ακάθαρτον έχει (Μάρκος: γ΄28-30).

Σήμερα, μετά από την Ανάληψη του Ιησού και τον ερχομό του Αγίου Πνεύματος, η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος (ασυγχώρητη αμαρτία), ισχύει για όσους εσκεμμένα απορρίπτουν τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ σαν τον Σωτήρα του κόσμου, και κατά συνέπεια αρνούνται την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος με την οποία αποκτούμε την Σωτηρία δια της πίστεως μας στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Είναι εύλογο ότι με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος ο αμαρτωλός ταπεινώνεται και καταφεύγει στον Κύριο της Δόξης. Αν αυτό το δέχεται κάποιος, αγαπητέ Γιάννη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, αν το αρνείται – ενώ γνωρίζει την αλήθεια – τότε έχουν ισχύ τα λόγια αυτά του Κυρίου περί ασυγχώρητης αμαρτίας, όσο εμμένει στην άρνηση του αυτή.

Συνέχισε να μελετάς τον Λόγο Του Θεού με προσευχή και πίστη, και θα βρεις την Αλήθεια του Κυρίου. Αν έχεις και πάλι απορίες, σε παρακαλώ να επανέλθεις. Ο Θεός να σε ευλογήσει.

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
“sporeas.gr”

 

************

 

NAME: Giannis

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατι ακόμα: Δεν διαπρατω την ασυγχωρητη αμαρτια ουτε οταν δεχομαι (πιθανως απ το σατανα) ψευδοδειληματατα του τυπου Αγιο Πνευμα- Θεος η αντιθεος στα οποια αν και απανταω αρνητικα με βαζουν σε αναβρασμο; Προσφατα ξερωντας οτι ο λεξαριθμος της φρασης “το μεγα θηριον” ειναι 666 βρηκα οτι ο λεξαριθμος της φρασεως “Αγιο Πνευμα” ειναι 660. Βοηθεια! Ασχετο παραδεχτηκα αλλα με εβαλε σε σκεψεις.. Ευτυχως μετα βρηκα οτι η φραση “ο Κυριος Ιησους Χριστος εστι” ειναι σχεδον ισοδυναμη σε λεξαριθμο με το “ο μεγας σωτηρ του κοσμου” κ α. Εδω πρεπει να σας πω βεβαια οτι πασχω απο……..

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Γιάννη,

Καταλαβαίνω ότι, αγωνιάς και ψάχνεις απαντήσεις για την απορία σου. Δυστυχώς όμως, τις απαντήσεις τις ψάχνεις σε λάθος δρόμο. Με αυτά που μου γράφεις, συμπεραίνω ότι, ερευνάς διάφορα βιβλία (αν κάνω λάθος διόρθωσε με) για τον αριθμό 666, για το πρόσωπο του αντίχριστου, για την βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα και διάφορα άλλα, και αυτό είναι που σε μπερδεύει περισσότερο και σου δίνει βάρος στην ψυχή σου.

Μου έγραψες ότι πάσχεις από… (το αφαίρεσα, ίσως δεν θα ήθελες να δημοσιευθεί) και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Δεν σε παρεξηγώ, και εγώ δίψαγα για μάθηση των Αληθειών του Λόγου του Θεού, και διάβαζα πολλά βιβλία όπου αντί να μάθω… μπερδευόμουν περισσότερο διότι ο καθένας έδιδε την γνώμη του και γινόταν ένας “φαύλος κύκλος”. Αποφάσισα λοιπόν να τα παραμερίσω όλα, και να αφοσιωθώ στην μελέτη της Αγίας Γραφής και μόνο, και αυτό στο αρχαίο κείμενο, διότι και οι λεγόμενες μεταφράσεις της Βίβλου στην δημοτική γλώσσα έχουν τα λάθη τους και τις παρερμηνείες τους, αναλόγως το δόγμα του μεταφραστή. Από βιβλία συμβουλεύομαι μόνο Ιστορικά, Εκκλησιαστική ιστορία, Αρχαιολογικά και άλλα που αναφέρονται στην Βίβλο.

Αυτό σου συνιστώ να κάνεις. Πάρε την Αγία Γραφή στα χέρια σου, και προσευχήσου στον Θεό να σου δώσει να καταλάβεις αυτά που διαβάζεις και οι απορίες σου θα λιγοστεύσουν, διότι το Άγιο Πνεύμα – που είναι και ο συγγραφέας της Βίβλου -, θα ανοίξει την διάνοια σου για να καταλάβεις αυτό που πρέπει να καταλάβεις. Με απλά λόγια, δεν διαπράττεις την ασυγχώρητη αμαρτία, διότι είναι φανερό ότι ερευνάς για την αλήθεια. Ο Θεός δεν είναι άδικος, γνωρίζει τα πάντα που έχουμε στην καρδιά μας.

 
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
 
Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.