τού Νομικού Μουζουράκη

 

Οτιδήποτε κακό και αν συμβεί επάνω στον πλανήτη μας, όλοι διερωτώνται:

  • Γιατί; Ποιος φταίει;
  • Γιατί αρρώστησε το παιδί μου;
  • Γιατί πάθαμε αυτό το ατύχημα;
  • Γιατί έγινε σεισμός και σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι;
  • Γιατί γίνονται πόλεμοι;

Ποιός προκαλεί όλα τα κακά.Τα κακά στον κόσμο μας συνεχίζονται και συνεχώς επαυξάνονται και κανείς δε βρίσκει τον αίτιο που τα δημιουργεί.

Ο πιο εύκολος κατηγορούμενος για το φτωχό μυαλό του ανθρώπου, είναι ο… Θεός!

Μάλιστα πολλοί χρησιμοποιούν την "ενοχή" του Θεού για να αποδείξουν ότι, ή δεν υπάρχει καθόλου, ή υπάρχει και είναι κακός, ή όλα είναι ζήτημα τύχης, οπότε δε φταίει κανείς αλλά μόνον η τύχη μας.

Ο Λόγος τους Θεού όμως, μετά από συστηματική έρευνα που έγινε, βλέπουμε ότι δεν παραδέχεται ότι ο Θεός προκαλεί κακό στον κόσμο και στον άνθρωπο τον οποίο έπλασε και τον τοποθέτησε στο αξιοθαύμαστο αυτό πλανήτη που λέγεται γη, και του εξασφάλισε όλα τα απαραίτητα καλά για να ζει άνετα και με όλες τις όμορφες απολαύσεις.

Αντιθέτως δηλώνει:

«Μηδείς πειραζόμενος ας λέγη ότι από του Θεού πειράζομαι, διότι ο Θεός είναι απείραστος κακών και Αυτός ουδένα πειράζει» [Ιάκωβος α:13].

Μάλιστα ο Λόγος του Θεού μας βεβαιώνει ότι όλα τα καλά προέρχονται από το Θεό:

«Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον, είναι άνωθεν, καταβαίνον από του Πατρός των φώτων εις τον οποίον δεν υπάρχει αλλοίωσις ή σκιά μεταβολής» [Ιάκωβος α:17].

Όλα τα καλά μας έχει εξασφαλίσει ο Θεός και Πατέρας μας επάνω στη γη, και ακόμη έστειλε τον Υιό Του και Λόγο Του, για να μας διδάξει και να μας αποκαλύψει ότι εμείς δεν μπορούσαμε να ανακαλύψουμε με τις επιστήμες μας και τις μελέτες μας.

Ο Ιησούς Χριστός, απεσταλμένος από τον ουρανό, μας αποκάλυψε με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει μόνον  ο πρώτος ουρανός, αλλά υπάρχει και ο τρίτος ουρανός, στον οποίο είναι ο θρόνος του δημιουργού του σύμπαντος.

Ο Ιησούς Χριστός κάλεσε τους ανθρώπους να πιστέψουν στον Λόγο της ζωής που έφερε από τον ουρανό για να ζήσουν οι άνθρωποι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, το Ευαγγέλιό Του, και να συμφιλιωθούν με τον Πλάστη και Δημιουργό τους, Τον Οποίον αποστράφηκαν.

Ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε για να υποστεί την τιμωρία των μετανοούντων αμαρτωλών και να δώσει άφεση αμαρτιών σε κάθε πιστεύοντα.

 

Ποιός προκαλεί όλα τα κακά λοιπόν επάνω στον ταλαίπωρο πλανήτη μας;

Ο πρώτος ένοχος είναι ο άνθρωπος ο οποίος νόμισε και νομίζει ακόμη ότι πρέπει να κάνει ό,τι του κατεβαίνει και να μη λαβαίνει υπ’ όψη του καθόλου τον Λόγο του Θεού.

Τον Λόγο του Θεού τον καταφρονεί και προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν τα λέει καλά.

Έτσι έκαναν και οι Ισραηλίτες όταν αποφάσισαν να φύγουν από τον Θεό, λέγοντας:

«Αλλ’ ο οίκος Ισραήλ λέγει, Η οδός του Κυρίου δεν είναι ευθεία» [Ιεζεκιήλ: ιη’ 29].

Και ο Θεός τους απαντά:

«οίκος Ισραήλ, αι οδοί μου δεν είναι ευθείαι; ουχί αι οδοί υμών διεστραμμέναι;» [Ιεζεκιήλ: ιη’ 29].

Το λέει και η παροιμία: «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε». Ο γιαλός δε στραβώνει ποτέ, εμείς δεν αρμενίζουμε ίσια.

Πετάξαμε την ζωή του Χριστού, όπως είναι γραμμένη στη Διαθήκη που μας άφησε ο Σωτήρας μας και κάναμε δικούς μας κανόνες, δικά μας καταστατικά, δικά μας ήθη και έθιμα. Επιτρέπονται οι πόλεμοι, οι εκτρώσεις, τα διαζύγια, η πορνεία, η μοιχεία, η αδικία και όλα τα κακά.

«Ο κόσμος εξελίσσεται», λένε. Εξελίσσεται όμως από το κακό στο χειρότερο. Πίσω από τον άνθρωπο βρίσκεται ο διάβολος, ο οποίος συνεχώς προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχει Θεός και ο Λόγος του Θεού δεν είναι αλήθεια.

«Σώθητε από της διεστραμμένης ταύτης γενεάς» [Πράξεις β:40].

 

Ν.Μ.

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.