Φυλακίστηκε ο… "διάδοχος" των Αποστόλων!!!

 

Την πόρτα των φυλακών του Κορυδαλλού πέρασε, για την υπεξαίρεση των 66.5 εκατομμυρίων δραχμών, ο πρώην Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμονας Μπεζενίτης, που στο παρελθόν πρωτοστάτησε και σε "ροζ" σκάνδαλα όπου ηχητικό ντοκουμέντο μεταδόθηκε από τηλεοράσεως…

Ο Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμονας Μπεζενίτης, κατηγορηθείς ως "κίναιδος" εμπλεκόμενος σε "ροζ" σκάνδαλα, έχει στα σίγουρα την άνωθεν καταδίκη του Θεού. Τα "πάθη ατιμίας" κατά τον Απόστολο Παύλο, αρμόζουν μόνο σε αμαρτωλούς απίστους και όχι σε χριστιανούς, πολύ δε περισσότερο σε χριστιανούς που αυτοαποκαλούνται "διάδοχοι των Αποστόλων" (όπως πολλάκις γράψαμε στόν sporeas.gr) και θεωρούν εαυτόν ως τον "δίαυλο" μεταξύ Θεού και ανθρώπων (sic).

Για τον τέως μητροπολίτη Αττικής, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν σιώπησαν στις ακόρεστες ομοφυλοφιλικές του ορέξεις. Αυτό όμως είπαμε ότι θα έχει την καταδίκη του Θεού, και κατά συνέπεια το προσπερνάμε για τώρα.

Η καταδίκη όμως των ανθρώπων, δια του Νόμου, ήρθε να μας αποδείξει ότι κάνει σωστά τη δουλειά της. Οι μοναχές της Μονής Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη, κατήγγειλαν τον εν λόγω μητροπολίτη για υπεξαίρεση 66.5 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ συνολικά η υπεξαίρεση έφτασε στο ποσό των 94.500.000 δραχμών (277.330 ευρώ) στην περίοδο των ετών 1995-1998, και η πρωτόδικη καταδίκη του Μητροπολίτη σε οκταετή κάθειρξη είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όμως, με ποινή εξαετούς καθείρξεως, έστειλε τελικά τον Μητροπολίτη στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπεξαίρεση των 66.5 εκ. δραχμών, όπου και θα εκτίσει την ποινή του.

Συμβαίνουν αυτά και σε… "διαδόχους των Αποστόλων". Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, και οι καιροί αυτοί θα εξακολουθήσουν όσο υπάρχουν ακόμα κατ' ανάγκη ή κατά συνείδηση κοιμώμενοι…!

Το ζήτημα των 66.5 εκατομμυρίων δραχμών που ο Μητροπολίτης μπόρεσε και υπεξαίρεσε απο το Μοναστήρι, ας μη το συζητήσουμε τώρα και ας μείνουμε με την εύλογη απορία: "Γιατί να θησαυρίζουν τα Μοναστήρια εις βάρος του αφελή λαού, εφόσον εκεί που κλείστηκαν, το έκαναν -δήθεν- για τον Θεό; Αυτή είναι η αποστολή τους; Να αποταμιεύουν φθαρτό πλούτο και να αδιαφορούν για τον άφθαρτο και τον αιώνιο; Στην τακτική αυτή πάντα θα υπάρχει και κάποιος "Μπεζενίτης" να τους απαλλάσσει από το… "βάρος του Μαμωνά"…!

Ο Λόγος του Θεού μας λέει: "Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού ημέρα σωτηρίας". Στην διάρκεια του εγκλεισμού του Μητροπολίτη, υπάρχει καιρός για περισυλλογή και επανεξέταση του βίου και της πορείας του απέναντι στον Θεό. Υπάρχει ακόμα καιρός μετάνοιας και επιστροφής στην αλήθεια του Ευαγγελίου, που καλά θα κάνει ο κ. Μπεζενίτης να το λάβει σοβαρά αυτό υπόψιν του και να κάνει το σωστό βήμα στην κατά χάριν σωτηρία του Θεού. Τα παλαιά μπορεί να παρέλθουν και να γίνουν ατμός μπροστά στην δικαιοσύνη του Πατέρα Θεού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μπορεί και να αποφύγει ο εν λόγω Μητροπολίτης την ποινή που του επέβαλε η Ελληνική δικαιοσύνη,

"Διότι οι άρχοντες δεν είναι φόβος των αγαθών έργων, αλλά των κακών. Θέλεις δε να μη φοβήσαι την εξουσίαν; πράττε το καλόν, και θέλεις έχει έπαινον παρ' αυτής· επειδή ο άρχων είναι του Θεού υπηρέτης εις σε προς το καλόν. Εάν όμως πράττης το κακόν, φοβού· διότι δεν φορεί ματαίως την μάχαιραν· επειδή του Θεού υπηρέτης είναι, εκδικητής διά να εκτελή την οργήν κατά του πράττοντος το κακόν". (Ρωμαίους: ιγ' 3-4)

 
Γιώργος Οικονομίδης
21 Ιουνίου 2008
 
 

Έργα και ρεμούλες στην Εκκλησία της Ελλάδος

(… και έπεται συνέχεια, να το θυμάστε …)

 Ακολουθεί ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, για την δράση του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Espresso".
 
************

Μητροπολίτης… (των φυλακών) Κορυδαλλού 23.6.2008

Οι φυλακές Κορυδαλλού απέκτησαν από την Παρασκευή το απόγευμα και μητροπολίτη, αφού μια από τις πιο άγριες ιστορίες βυζαντινισμού και συνωμοσιολογίας, που σημάδεψε τα εκκλησιαστικά χρονικά της χώρας, έκλεισε με την απόφαση εγκλεισμού του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη πίσω από τα σίδερα.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που τον καταδίκασε σε έξι χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 66.500.000 δραχμών, του «χάρισε» δύο χρόνια από την πρωτόδικη απόφαση, είπε όμως «όχι» στην αναστολή της ποινής. Ο αμφιλεγόμενος ιεράρχης είναι έτσι ο πρώτος «θείος πατέρας», μετά την ανακήρυξη του αυτοκέφαλου της Ελλαδικής Εκκλησίας, που θα φτιάχνει το πρωινό του στο κελί των αντρικών φυλακών Κορυδαλλού, και όχι στην πολυτελή κατοικία στην οποία διέμενε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η καταδίκη ήταν ομόφωνη και, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο έκπτωτος μητροπολίτης από το 1995 μέχρι τον Αύγουστο του 1998 ιδιοποιήθηκε παράνομα μεγάλο χρηματικό ποσό, λειτουργώντας ως «προστάτης» της Μονής του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Κατά τις κατηγορίες που εκρίθησαν από το δικαστήριο βάσιμες, ο Μπεζενίτης κάθε δεκαπέντε μέρες μέσα στο χρονικό διάστημα των τριών ετών, επιβάλλοντας καθεστώς εκβιασμού και απειλών στην τότε ηγουμένη (σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο), πήγαινε στο μοναστήρι και «άρμεγε» το ταμείο σηκώνοντας 500.000 κάθε φορά. Η ταρίφα τριπλασιαζόταν στις μεγάλες γιορτές και ανερχόταν στο ποσό του 1.500.000 δραχμών.

«Θα σε σύρω στα εκκλησιαστικά δικαστήρια, εάν δεν μου δώσεις τα λεφτά» φέρεται, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, να έλεγε στη μακαρίτισσα την ηγουμένη και, μάλιστα, της έταζε ότι θα μεσολαβούσε για την «αγιοκατάταξη» του αμφισβητούμενου κατά την Εκκλησία «Αγίου» Εφραίμ. Ήταν τόση η μανία του για τη συνέχιση του καθεστώτος του ιδιότυπου κεφαλικού φόρου στο μοναστήρι, ώστε όταν απεβίωσε η ηγουμένη Μακαρία και επεβλήθη στη μονή νέα διοίκηση, ο πρώην Αττικής αντέδρασε στην τοποθέτηση και έστειλε στη Νέα Μάκρη δικούς του ιερείς, οι οποίοι με σκαρπέλα και λοστούς έσπασαν τα παγκάρια και πήραν όλα τα λεφτά που υπήρχαν. Το κατηγορητήριο θα μείνει στην ιστορία γιατί αφηγείται απίστευτες εικόνες εκκλησιαστικού χουλιγκανισμού, που χαρακτηρίστηκαν ως δείγματα καθεστώτος «παραδιαχείρισης και επιδρομής επί των χρημάτων της μονής», η οποία αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και υπάγεται στις διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου. Εξ ου και η αυστηρότητα της ποινής.

Τώρα ο Παντελεήμων Μπεζενίτης, ο οποίος εξακολουθεί να διακηρύττει την αθωότητά του, έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για να γλιτώσει την ατίμωση της φυλακής εκτός από τον Θεό, και στον Άρειο Πάγο, αναμένοντας ευνοϊκή αντιμετώπιση, αλλά και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου είχε καταφύγει στο παρελθόν για να γλιτώσει το θρόνο της μητρόπολης Αττικής, που του αφαιρέθηκε μετά τη «ροζ καταιγίδα» του 2002.

Οι ροζ κασέτες και οι υπεράκτιες εταιρείες!

Οι ασκοί του Αιόλου για τον πρώην Αττικής άνοιξαν το καλοκαίρι του 2002, σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα απίστευτης σκανδαλολογίας για τα εκκλησιαστικά πράγματα της χώρας. Λίγο καιρό πριν, 30χρονος αρχιμανδρίτης ο οποίος ανήκε στην ιερατική αυλή του μακαριστού Χριστόδουλου στην οδό Αγίας Άννης, στον Ταύρο, στα σκοτεινά μονοπάτια της πιάτσας του αγοραίου έρωτα, «εξομολογείται» μπροστά σε τηλεοπτική κάμερα φορώντας το ράσο του «ότι τις νύχτες ψάχνει για ερωτικούς συντρόφους και τη μέρα κοινωνεί και βαφτίζει παιδιά στην ενορία του».

Μετά «σκάει» το σκάνδαλο Παντελεήμονα και ο χορός των αποκαλύψεων κρατάει τρία ολόκληρα χρόνια, με τις αλήστου μνήμης εκπομπές του Σπύρου Καρατζαφέρη. Ο ορκισμένος εχθρός του Παντελεήμονα, Νικόδημος Γκατζιρούλης, ο οποίος είχε απομακρυνθεί το 1974 από τη μητρόπολη Αττικής από τον μακαριστό Σεραφείμ, εξακολουθεί να ζητάει επιμόνως εκδίκηση για την τότε αποπομπή του και αποφασίζει να κάνει την Εκκλησία για μία ακόμα φορά άνω-κάτω. Στέλνει στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιστολή με την οποία καταγγέλλει ότι έχει στα χέρια του κασέτες ανήθικου περιεχομένου, στις οποίες φέρεται να ακούγεται η παθιασμένη φωνή του κ. Παντελεήμονος να εξομολογείται μυστικά της κρεβατοκάμαρας σε νεαρό φίλο του. Ο κ. Παντελεήμων αποφεύγει να δώσει δημόσιες διευκρινίσεις, όταν όμως οι κασέτες παίζουν στον τηλεοπτικό «αέρα» και δημοσιεύονται από εφημερίδες, αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή του προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη.

Το ίδιο διάστημα πολλά ψιθυρίζονται για εμπλοκή του σε υπεράκτιες εταιρείες και ιλιγγιώδη ποσά που υπάρχουν σε προσωπικούς λογαριασμούς, καθώς και για έκλυτο βίο του πρώην Αττικής που προσβάλει το αρχιερατικό του αξίωμα. Ο βίος και η πολιτεία του Παντελεήμονος Μπεζενίτη τελειώνει με την αποπομπή του από την πλούσια μητρόπολη Αττικής και την απομάκρυνσή του από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος λίγο καιρό μετά το σκάνδαλο, με τις κασέτες και τις φοβερές αποκαλύψεις. Ο Χιώτης ιεράρχης, παρά τις καταιγιστικές εναντίον του εξελίξεις -ακόμα και σήμερα- και μετά την τελεσίδικη (από το Εφετείο), αλλά όχι ακόμα αμετάκλητη (από τον Άρειο Πάγο) καταδικαστική απόφαση, επιμένει δημόσια στην αθωότητά του και διακηρύττει ότι έχει πέσει θύμα ορκισμένων εχθρών του, που του έσκαψαν το λάκκο εποφθαλμιώντας την πλούσια μητρόπολη της Κηφισιάς και της Εκάλης.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.