10/3/2012

Το τσάι περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Ένα φλιτζάνι τσάι έχει λιγότερη από τη μισή καφεΐνη του καφέ και είναι πιο ήπιo για το σώμα. Παρόλα αυτά το τσάι θα ενισχύσει σίγουρα τα επίπεδα της ενέργειας σας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Το τσάι προέρχεται από το φυτό Camellia sinensi – ποικιλίες περιλαμβάνουν το πράσινο τσάι, μαύρο τσάι, άσπρο τσάι και oolong τσάι. Όσο τα φύλλα του τσαγιού είναι παρόντα, τότε έχει όλα τα οφέλη. Προσθέστε τα αγαπημένα σας βότανα ή μπαχαρικά, όπως άνθη πορτοκαλιάς ή Chai, και απολαύστε. Σκεφτείτε επίσης τα προστιθέμενα οφέλη για την υγεία των φυτικών μειγμάτων, όπως μέντα για μείωση των εξάψεων, τζίντζερ για τη βοήθεια της πέψης, ή Rooibos, το οποίο είναι χωρίς καφεΐνη και πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Δείτε παρακάτω 8 λόγους για να απολαμβάνετε το τσάι.

1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

2. Προλαμβάνει την τερηδόνα και καταπολεμά την κακή αναπνοή.

3. Δυναμώνει τα οστά

4. Προστατεύει την καρδιά μας

5. Προλαμβάνει τη γήρανση και καθαρίζει το έντερο.

6. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών

7. Συμβάλλει στη μείωση του λίπους

8. Ενισχύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ

Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι όσο λιγότερο επεξεργασμένο είναι το τσάι, τόσο μικρότερη είναι η καφεΐνη και μεγαλύτερα τα οφέλη. Το λευκό τσάι είναι το λιγότερο επεξεργασμένο. Όλα τα τσάγια προέρχονται από το ίδιο φυτό. Αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος επεξεργασίας τους.

Το λευκό τσάι έχει λιγότερη καφεΐνη από το πράσινο τσάι (15 mg ανά μερίδα σε σχέση με τα 20 mg πράσινου τσαγιού ανά μερίδα) και έχει μια ελαφρύτερη, πιο γλυκιά γεύση από το πράσινο τσάι.

Πώς να απολαύσετε το τσάι μας;
Μια νέα μελέτη από τη Γερμανία υποστηρίζει ότι θα πρέπει να σκεφτόμαστε δύο φορές σχετικά με την προσθήκη γάλακτος. Η μελέτη, που εμφανίστηκε σε απευθείας σύνδεση στο European Heart Journal, αναφέρει ότι η προσθήκη γάλακτος στο τσάι μπορεί να μειώσει τα οφέλη για την υγεία. Φαίνεται ότι ορισμένες πρωτεΐνες του γάλακτος προσκολλώνται στις κατεχίνες, εμποδίζοντάς τις να ελευθερώσουν τα οφέλη τους.

πηγή: myworld.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.