Η αμείλικτη Δικαιοσύνη.

 

Μήνυση για μολύβια 12 ευρώ!

Για μιά σειρά μαρκαδόρους φυλακίστηκε φουκαράς πατέρας ανήλικου παιδιού από πολυκατάστημα τού Βόλου.
Για μιά σειρά μαρκαδόρους φυλακίστηκε φουκαράς πατέρας ανήλικου παιδιού από πολυκατάστημα τού Βόλου.

Ο «τιμωρός» δεν έσπασε… την αλυσίδα που έσερνε μαζί του ο άνεργος πατέρας στο Βόλο μαζί με μια λίστα σχολικών ειδών, στην οποία αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά, αλλά αντίθετα του πέρασε χειροπέδες για κλοπή μαρκαδόρων, αξίας 12 ευρώ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Ήταν κλοπή, όπως και ο ίδιος άλλωστε παραδέχθηκε σκύβοντας αμήχανος και ντροπιασμένος το κεφάλι όταν έγινε αντιληπτός, άμαθος -όπως το ποινικό μητρώο του δείχνει- από πράξεις που εγείρουν ποινικές κυρώσεις. Ήταν, όμως, και μια στιγμή αδυναμίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και τα ελάχιστα χρήματα που είχε στο πορτοφόλι του δεν του επέτρεπαν να περάσει από το ταμείο με τα σχολικά είδη όλης της λίστας που είχαν δώσει από το σχολείο στη μικρή του κόρη.

Ζήτησε συγνώμη, υποσχέθηκε ότι δε θα το ξανακάνει, ανέφερε ότι το μόνο που τον οδήγησε στην πράξη ήταν να μη λείψει τίποτα στο παιδί του, αλλά ο «τιμωρός» ήταν αμείλικτος… και η μήνυση υποβλήθηκε σε βάρος του. Αστυνομικοί κλήθηκαν για τη σύλληψή του μετά την έγκληση εναντίον του από τον υπεύθυνο του πολυκαταστήματος, έμεινε όλο το βράδυ υπό κράτηση και το πρωί οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Η περιπέτεια του άνεργου πατέρα συγκλόνισε το Βόλο, αλλά και το πανελλήνιο, καθώς η είδηση της σύλληψης του «κλέφτη» ταξίδεψε μέσω του διαδικτύου. Περισσότερο, όμως, συγκλονίστηκαν όσοι τον αντίκρισαν την ημέρα που οδηγούνταν στα Δικαστήρια.

Δικαστική αίθουσα 2Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου την περασμένη Τετάρτη, την επομένη δηλαδή μέρα της κλοπής, χωρίς να ζητήσει προθεσμία και χωρίς να έχει συνήγορο υπεράσπισης.

Ο επόπτης των ταμείων του πολυκαταστήματος, ο οποίος υπέβαλε σε βάρος του την έγκληση, απουσίαζε από τη δίκη. Ο άνεργος πατέρας απολογήθηκε, χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

«Το έκανα και το παραδέχομαι. Δεν ήθελα, όμως, να λείψει τίποτα από το παιδί μου. Μόνο γι’ αυτό το έκανα. Είχα μαζί μου μια λίστα με τα σχολικά είδη που της ζήτησαν από το σχολείο. Παίρνοντας τα πρώτα είδη από τα ράφια υπολόγισα ότι δεν θα μου έφταναν τα χρήματα για όλα. Τότε έβαλα στην τσέπη μου τους μαρκαδόρους, για να μη στερηθεί τίποτα το παιδί μου. Όταν με κατάλαβαν, ήθελα να με καταπιεί η γη. Τους έδειξα το πορτοφόλι μου που είχε μέσα 20 ευρώ και τα πήραν. Ζητάω συγνώμη και δεν πρόκειται να το ξανακάνω», είπε μέσα σε κλάματα.

Η αμείλικτη Δικαιοσύνη.
Η αμείλικτη Δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με τριετή αναστολή για την κλοπή. Αφαιρέθηκε μια μέρα, εξαιτίας της κράτησής του μέχρι να οδηγηθεί στα Δικαστήρια, ενώ χρεώθηκε με τα δικαστικά έξοδα των 80 περίπου ευρώ.

Η περιπέτεια του οικογενειάρχη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει χάσει την εργασία του τα τελευταία δύο χρόνια, έχει συγκινήσει αρκετούς.

Για τον 46χρονο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, από πολίτες και κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε να τον βρουν και να τον στηρίξουν, όμως, δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

πηγή: taxydromos.gr

 

Σημείωση τού sporeas.gr γιά τό παραπάνω άρθρο:

Ο ντροπιασμένοςΕάν γινόταν η παραπάνω περίπτωση ταινία, σίγουρα θά είχε τόν γνωστό τίτλο “Αμάρτησα για τό παιδί μου”…, όμως, εδώ ακριβώς βλέπουμε τό απάνθρωπο πρόσωπο (ή προσωπείο) τών μεγαλοκαρχαριών, όπως τού εν λόγω πολυκαταστήματος, όπου και επιτελούν αυτοί οί ίδιοι την μεγαλύτερη “κλοπή” μέ τίς απαράδεκτες και δυσβάστακτες -γιά τό πορτοφόλι τού φουκαρά- τιμές πού χρεώνουν τά είδη πρός κατανάλωση, και πολύ περισσότερο τά σχολικά είδη όπου και δέν μπορεί νά κάνει διαφορετικά ό γονιός διότι είναι δέσμιος μέ τήν υποχρέωση του νά προμηθεύσει τά παιδιά του μέ τά σχολικά.

Φυσικά καί δέν συμφωνώ μέ τήν οποιαδήποτε κλοπή τών φουκαράδων, όπως καί δέν συμφωνώ καί μέ τήν κλοπή τών μεγαλοκαρχαριών απέναντι στούς φουκαράδες. Η διαφορά είναι ότι μέ τήν πρώτη κλοπή δείχνω συμπάθεια ενώ μέ τήν δεύτερη θυμό καί οργή. Τόν ίδιο θυμό καί τήν ίδια οργή θέλω νά πιστεύω ότι νοιώθει και η πλειοψηφία τών κατοίκων τού Βόλου (καί όχι μόνο) όπου και αντιλαμβάνομαι πώς, όσοι γνωρίζουν ποιό είναι τό εν λόγω πολυκατάστημα μέ τό σκληρό καί απάνθρωπο προσωπείο -πού έσυρε με περίσσιο θράσος τόν φουκαρά πατέρα στά δικαστήρια γιά… 12 ευρώ- θά τό τιμωρήσουν όπως τού αρμόζει, μή πατώντας πλέον τό πόδι τους στό κατάστημα αυτό ούτε ξοδεύοντας έστω καί ένα λεπτό τού ευρώ γι’ αυτούς, πρός συμμόρφωση τους γιά τήν απαράδεκτη πράξη τού “τιμωρού” επόπτη των ταμείων του πολυκαταστήματος μή δείχνοντας έλεος στό δράμα τού πατέρα και τήν παράκληση του γιά συγχώρεση τής πράξεως του.

ΠορτοφόλιΤό απαράδεκτο -αλλά καί ποινικά κολάσιμο- γιά τόν εν λόγω επόπτη καί τούς σύν αυτώ, είναι ότι, πήραν από τό πορτοφόλι τού φουκαρά πατέρα τά μόνα 20 ευρώ πού είχε, δίχως ό ίδιος νά τούς τά δώσει, σύμφωνα πάντα μέ τό άρθρο. Δηλαδή τού τά ΕΚΛΕΨΑΝ!!! Ποιός είναι τελικά ό κλέφτης;;; Ο φουκαράς πατέρας ή τό πολυκατάστημα;;;

Ο Δικαστής μέ τήν ίδια ευκολία πού έλεγξε τόν φουκαρά πατέρα γιά τήν κλοπή τών μαρκαδόρων τών 12 ευρώ, έτσι πρέπει νά ελέγξει καί τήν περίπτωση κλοπής τού πολυκαταστήματος από τό πορτοφόλι τού φουκαρά πατέρα τών… 20 ευρώ.

ΝΤΡΟΠΗ και πάλι ΝΤΡΟΠΗ στούς μεγαλοκαρχαρίες πραγματικούς “κλέφτες”.

ΤΙΜΩΡΕΙΣΤΕ κύριοι καταναλωτές τούς εν λόγω “κλέφτες” με τόν γνωστό τρόπο τής απαξίωσης των προϊόντων τους, πρός γνώση καί συμμόρφωση τους.

 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Τελικά τό κατάστημα τού Βόλου όπου έσυρε στό δικαστήριο τόν γονιό πού έκλεψε λίγους μαρκαδόρους γιά τό παιδί του, είναι τό γνωστό JUMBO.
 
Σύμφωνα μέ τό NEWSBOMB:
 
“Πλήθος αντιδράσεων και κατακραυγή προκαλείται το τελευταίο χρονικό διάστημα εις βάρος της JUMBO A.E. και του ιδιοκτήτη αυτής κ. Βακάκη σε ό, τι αφορά τους χαμηλούς μισθούς που προσφέρονται, την ποιότητα των προϊόντων που παρέχονται, καθώς και τις εν γένει συνθήκες εργασίας που επικρατούν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ξεσήκωσε κύμα οργής στα social media ήταν το σύρσιμο ενός άνεργου πατέρα στα δικαστήρια, ο οποίος συνελήφθη να κλέβει ένα πακέτο μαρκαδόρους από το κατάστημα του Βόλου”.

Όσον αφορά τούς μισθούς πείνας πού δίνει η εταιρία JUMBO στούς υπαλλήλους της, τήν ώρα πού κολυμπά ή ίδια στά κέρδη (500 εκατομμύρια ευρώ φέτος) μιά πρωτοφανής διαμαρτυρία από νέους τού ΣΥΡΙΖΑ έγινε σέ κατάστημα του Jumbo στην Πειραιώς, όπως βλέπουμε στό βίντεο πού ακολουθεί.

 
Γιώργος Οικονομίδης
www.sporeas.gr
www.sporeas.tv
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.